|
Recept na Taťka Šmoula
Recept na Taťka Šmoula je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Taťka Šmoula budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Šlehačka, ztužovač,ovoce Krém: 500ml mléka, 4 lžíce cukru, 2 pudinky, 2 kostky másla, moučkový cukr. potravinářské barvy, potahová hmota, cukrářské zdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Taťka Šmoula
Recept na Taťka Šmoula: Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha.Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Doprostřed dortové formy měla jsem čtverec, dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Krém: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme másla a čekáme na vychladnutí krému a povolení másel. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. Čtverec jsem si rozdělila na půl, aby mi vznikl obdelník. Vzniknou nám dva obdelníky. Každý plát rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Přiložíme korpus, pomažeme zbytkem šlehačka a přiložíme další. Na něj můžem použít hotový krém. Přiložíme poslední plát a pomažeme vršek krémem. Dáme do lednice vychladit. Obrázek Taťky jsem si nakreslila na papír, vystřihla a na vychladlý krém jsem ho obkreslila. A vnitřek dokreslila. Vše jsem obtahovala párátkem.Obrys jsem obtáhla černým krémem a zdobící špičkou. No a vše jsem podle barev vybarvovala, až vznikl hotový Šmoula. Z potahové hmoty jsem vytvořila detaily. Oči, kytičky, jméno. Použila jsem i cukrářské zdobení.
Poznámka k receptu na Taťka Šmoula: díky, díky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Taťka Šmoula, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hodně
- Datum vložení: 30.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Šlehačka, ztužovač,ovoce Krém: 500ml mléka, 4 lžíce cukru, 2 pudinky, 2 kostky másla, moučkový cukr. potravinářské barvy, potahová hmota, cukrářské zdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na taťka Šmoula,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Taťka Šmoula - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Taťka Šmoula
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|