|
Recept na Tartiflette - savojská špecialita
Recept na Tartiflette - savojská špecialita je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Tartiflette - savojská špecialita budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 2kg zemiakov na pečenie typu Charlotte - 2 syry Reblochon (zrejuci syr typu Camembert alebo Hermelin) - 400g údenej slaniny nakrájanej na menšie kúsky - 4 cibule - 2dc bieleho suchého vína - 4dc šľahačkovej smotany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tartiflette - savojská špecialita
Recept na Tartiflette - savojská špecialita: Zemiaky nešúpeme pred varením, aby nič nestratili zo svojej chute. Spomínam zemiaky na pečenie a to z jedného jediného dôvodu - existujú 2 typy zemiakov - zemiaky, ktoré používame na zamiakovú kašu majú po uvarení múčnu textúru, preto sa ľahšie pučia na kašu (samozrejme ani chuť nie je tá istá). Zemiaky, ktoré sa používajú na pečenie majú pevnejšiu konzistenciu, robia sa z nich napríklad aj hranolky. Neošúpané zemiaky vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme do varu. Počítame takých 20minút a moc do nich nepicháme, aby nepukli. Predvarené zemiaky scedíme, necháme vychladnút a očistíme. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Cibule očistíme, rozkrojíme na polovicu, odstránime žltý a nezdravý stred a nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu chvíľku popražíme na troške oleja a keď zosklovatie pridáme údenú slaninu. Necháme spolu chvíľu opražiť a podlejeme bielym vínom. Víno necháme spolovice vypariť, panvicu odstránime z ohňa, pridáme šľahačkovú smotanu, vrátime späť na oheň a privedieme k bodu varu. Keď nám to celé začne bublať, odstavíme. Do zapekacej misy poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky tak, aby sa ich okraje prekrývali. Zelejeme cibuľovo-slaninovou zmesou. Syr rozkrojíme po výške na 2 polovice a prikryjeme ním pripravené a zaliate zemiaky. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C na 20minút. Podávame s čerstvým šalátom - najjednoduchšie urobiť zálievku z oleja, jablkového octu a trochu medu. Takýto kyslastý šalát sa výborne hodí k takémuto kalorickému jedlu.
Poznámka k receptu na Tartiflette - savojská špecialita: Mě by chutnaloS tím salátem to vypadá moc dobře
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tartiflette - savojská špecialita, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sislik (silvia)
- Datum vložení: 04.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: - 2kg zemiakov na pečenie typu Charlotte - 2 syry Reblochon (zrejuci syr typu Camembert alebo Hermelin) - 400g údenej slaniny nakrájanej na menšie kúsky - 4 cibule - 2dc bieleho suchého vína - 4dc šľahačkovej smotany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tartiflette - savojská špecialita,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tartiflette - savojská špecialita - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tartiflette - savojská špecialita
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|