|
Recept na Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Recept na Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 g hl. mouky 250 g polohr. mouky 250 g Majolky® 3 lžíce cukru krupice 30 g droždí 1 vejce 150 ml vlažného mléka špetka soli (+ vejce na potření koláčů) Drobenka: 60 g cukru krupice 60 g másla 100 g hrubé mouky 2 lžičky skořice Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce škrobové mouky 3 lžíce moučkového cukru 100 ml másla 1/2 l šlehačky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Recept na Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský): Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky - mouku, cukr, Majolku®, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut. (Je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto) Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160 stupňů, plynová trouba na mírno - cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem. Postup krému: Ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Poznámka k receptu na Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský): Ač vypadá postup složitě, je geniálně jednoduchý... Zkuste:-) http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/ Byla jsem upozorněna, že je tento koláč pečen pod dalšími různými názvy, proto doplňuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sofie1973
- Datum vložení: 25.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 250 g hl. mouky 250 g polohr. mouky 250 g Majolky® 3 lžíce cukru krupice 30 g droždí 1 vejce 150 ml vlažného mléka špetka soli (+ vejce na potření koláčů) Drobenka: 60 g cukru krupice 60 g másla 100 g hrubé mouky 2 lžičky skořice Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce škrobové mouky 3 lžíce moučkového cukru 100 ml másla 1/2 l šlehačky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|