RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami, recepty Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami, Tapioka, se, špenátem, sušenými, brusinkami


Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami

Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové - dia. K přípravě Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
175 g tapikových perliček 1 lžíce olivového oleje 100 g listového špenátu 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce slunečnicových semínek 1 lžička provensálského koření sůl.

Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami

Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami:
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sušené brusinky také na hodinu namočíme, aby nabobtnaly. Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvičce. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do hnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci olivového oleje. Asi dvě minuty za stálého míchání opékáme. Poté přidáme listový špenát, brusinky a slunečnicová semínka. Zalijeme asi 1,5 hrnku vody, přidáme provensálské bylinky a osolíme. Za stálého míchání vaříme do té doby, než tapioka zprůhlední (trvá to asi 7 minut). Podle potřeby můžeme dolít vodu. Na závěr dochutíme solí a případně i bylinkami.

Poznámka k receptu na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami:
Tapioka (maniok, cassava, sabudana, sago) je rostlina původem z Amazonie. Dnes se pěstuje hlavně v Thajsku, Nigérii a Brazílii. Pěstuje se pro své kořeny, které obsahují velké množství škrobu. Samotný škrob se používá k zahušťování a je součástí nejrůznějších směsí na pečení pro bezlepkovou dietu. Škrob se také průmyslově zpracovává na tapikové perličky o velikosti 2-3 mm. V asijské, zejména indické kuchyni, se perličky používají na přípravu kořeněného postního pokrmu Sabudana Kidchi. Asiaté též perličky přidávají do čaje s mlékem, jako tzv. „bubble tea“. Ve Velké Británii a v USA je oblíbená sladká úprava, tzv. tapiokový pudink, jedná se dezert podobný mléčné rýži. U nás jsem se s tapiokou v jakékoli podobě ještě nesetkala, ale na západ od nás je běžnou součástí jídelníčku celiaků. Dnes jsem tapiokové perličky objevila na toppotravinách http://www.toppotraviny.cz/skrob-prasek-do-peciva-.... A také v tomto obchodě: http://www.shalamar.eu/www-shalamar-eu/eshop/0/3/5.... Kombinaci špenátu, semínek nebo oříšků a brusinek jsem vyčetla na internetu a moc mi chutnala, určitě by šla použít i s kuskusem nebo rýží.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: petram
  • Datum vložení: 04.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové - DIA
  • Suroviny: 175 g tapikových perliček 1 lžíce olivového oleje 100 g listového špenátu 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce slunečnicových semínek 1 lžička provensálského koření sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tapioka se špenátem a sušenými brusinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist