|
Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové - dia.
K přípravě Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
175 g tapikových perliček 1 lžíce olivového oleje 100 g listového špenátu 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce slunečnicových semínek 1 lžička provensálského koření sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
Recept na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami: Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sušené brusinky také na hodinu namočíme, aby nabobtnaly. Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvičce. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do hnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci olivového oleje. Asi dvě minuty za stálého míchání opékáme. Poté přidáme listový špenát, brusinky a slunečnicová semínka. Zalijeme asi 1,5 hrnku vody, přidáme provensálské bylinky a osolíme. Za stálého míchání vaříme do té doby, než tapioka zprůhlední (trvá to asi 7 minut). Podle potřeby můžeme dolít vodu. Na závěr dochutíme solí a případně i bylinkami.
Poznámka k receptu na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami: Tapioka (maniok, cassava, sabudana, sago) je rostlina původem z Amazonie. Dnes se pěstuje hlavně v Thajsku, Nigérii a Brazílii. Pěstuje se pro své kořeny, které obsahují velké množství škrobu. Samotný škrob se používá k zahušťování a je součástí nejrůznějších směsí na pečení pro bezlepkovou dietu. Škrob se také průmyslově zpracovává na tapikové perličky o velikosti 2-3 mm. V asijské, zejména indické kuchyni, se perličky používají na přípravu kořeněného postního pokrmu Sabudana Kidchi. Asiaté též perličky přidávají do čaje s mlékem, jako tzv. „bubble tea“. Ve Velké Británii a v USA je oblíbená sladká úprava, tzv. tapiokový pudink, jedná se dezert podobný mléčné rýži. U nás jsem se s tapiokou v jakékoli podobě ještě nesetkala, ale na západ od nás je běžnou součástí jídelníčku celiaků. Dnes jsem tapiokové perličky objevila na toppotravinách http://www.toppotraviny.cz/skrob-prasek-do-peciva-.... A také v tomto obchodě: http://www.shalamar.eu/www-shalamar-eu/eshop/0/3/5.... Kombinaci špenátu, semínek nebo oříšků a brusinek jsem vyčetla na internetu a moc mi chutnala, určitě by šla použít i s kuskusem nebo rýží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 04.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové - DIA
- Suroviny: 175 g tapikových perliček 1 lžíce olivového oleje 100 g listového špenátu 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce slunečnicových semínek 1 lžička provensálského koření sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tapioka se špenátem a sušenými brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tapioka se špenátem a sušenými brusinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|