|
Recept na Taky pivní štrúdl
Recept na Taky pivní štrúdl je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Taky pivní štrúdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
(1/2 kg)500 g hladké nebo polohrubé mouky,(1/4 l) 250 ml jakéhokoliv piva, (1 kostka=1/4 kg)250 g ztuženého tuku(používáme Omega), špetka soli, 1 lžíce octa a jablka. (máme rádi do nich i švestky a jiné ovoce- třešně, meruňky, blumy apod). Osmaženou strouhanku, nebo drobenka. Rozinky a vlašské ořechy. Vanilka, skořice, cukr, tvaroh atd..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Taky pivní štrúdl
Recept na Taky pivní štrúdl: S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo.Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hod odležet. Pak rozdělíme na dvě části. Z každě části uděláme jednu nohu tak, že vždy tradične rozválíme placku, na kterou naneseme osmaženou strouhanku a nandáme jablka (strouhaná?krájená?). My taky dáváme rozinky a na jeden drcené ořechy. Máme rádi poklást na vrch ještě jiné ovoce-Nejraději půlky švestek. Ale jde i jiné. Podle ovoce osladíme a oskořicujeme. Zase posypeme strouhankou a štrůdl přehrneme. U nás se netočí, protože máme dost rádi hodně náplně. Dáme péci do předehřáté trouby na 180-200°C a peče se asi 25 min.(Záleží na troubě, velikosti štrůdlu, náplni apod.) Po upečení potřeme máslem a pocukrujeme. My před pečením nenatíráme vajíčkem, ale můžete.
Poznámka k receptu na Taky pivní štrúdl: Většinou pečeme 2 nohy a druhou půlku (tedy na další 2 nohy) v mikrotenu na max týden můžeme dát do chladničky. Chceme-li na delší dobu, dá se do mrazáku, ale pozor při rozmrazování. NEdávat na topení- těsto by zřídlo. Těsto lze použít i na takzvaný "SLANÝ ŠTRÚDL" Taky je dobrej. Do štrúdlu se dá dát všelico-podle fantazie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Taky pivní štrúdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 08.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: (1/2 kg)500 g hladké nebo polohrubé mouky,(1/4 l) 250 ml jakéhokoliv piva, (1 kostka=1/4 kg)250 g ztuženého tuku(používáme Omega), špetka soli, 1 lžíce octa a jablka. (máme rádi do nich i švestky a jiné ovoce- třešně, meruňky, blumy apod). Osmaženou strouhanku, nebo drobenka. Rozinky a vlašské ořechy. Vanilka, skořice, cukr, tvaroh atd.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na taky pivní štrúdl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Taky pivní štrúdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Taky pivní štrúdl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|