|
Recept na Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky
Recept na Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velká cibule na drobno 1 řapík celeru na plátky 2 mrkve na kolečka 1 větší batát na kostky 1 velký brambor na kostky 1 střední cuketa na kostky hrst zelených fazolek 1 plechovka canellini fazolek 1/2 plechovky krájených rajčat (nebo rajčatové pyré) 3 stroužky česneku, prolisované (nevím, co to bylo, ale mělo to grády) 4 snítky tymiánu 1 snítka posekaného rozmarýnu hrst nasekané petrželové natě 2 bobkové listy 1 čajová lžička uzené sladké papriky sůl, pepř, chilli olej parmezánové "slupky", pokud si je schováváte (ty okraje) a pokud jsou z kvalitního parmezánu Parmezánové knedlíčky: 3/4 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku strouhaného parmezánu 1/3 hrnku mléka (+/-) hrst nasekané petrželové natě 1 lžíce oleje 1 čajová lžička prášku do pečiva sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky
Recept na Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky: Na oleji jsem zhruba 5 minut restovala cibuli, mrkev, celer, bobkové listy, tymián a rozmarýn. Pak jsem přidala 2 stroužky česneku, brambory, zaprášila uzenou paprikou a trochou chilli, na mírném plameni nechala nasát vůně a chutě, a zalila krájenými rajčaty. Vše jsem promíchala a zalila zhruba 1,7l vody. Polévku jsem osolila, opepřila, přidala okraje parmezánu a nechala 10 minut vařit. Teprve potom jsem, oproti původnímu receptu, přidala cuketu, canellini fazole a zelené fazolky a nechala tomu dalších 5 minut. Mezitím jsem smíchala všechny ingredience na knedlíčky, ochutila troškou soli a pepře. Ty jsem pomocí čajové lžičky ukrajovala, trošku v ruce uválela do kuličky a vhazovala do polévky. Po posledním knedlíčku, jsem hrnec přikryla poklicí a na mírném plameni jsem nechala polévku vařit 25 minut. Původní recept říká, že se poklice nemá zvedat. Ale protože jsou v polévce moučné knedlíčky a k tomu ještě ony sýrové okraje, je dobré občas trošku nahlédnout a polévku promíchat, aby se nepřipalovala.
Poznámka k receptu na Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky: Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti se jen postupně přidávají věci do hrnce =). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/12/syta-zel... Recept, kterým jsem se inspirovala: http://www.cinnamonspiceandeverythingnice.com/vege...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 30.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 velká cibule na drobno 1 řapík celeru na plátky 2 mrkve na kolečka 1 větší batát na kostky 1 velký brambor na kostky 1 střední cuketa na kostky hrst zelených fazolek 1 plechovka canellini fazolek 1/2 plechovky krájených rajčat (nebo rajčatové pyré) 3 stroužky česneku, prolisované (nevím, co to bylo, ale mělo to grády) 4 snítky tymiánu 1 snítka posekaného rozmarýnu hrst nasekané petrželové natě 2 bobkové listy 1 čajová lžička uzené sladké papriky sůl, pepř, chilli olej parmezánové "slupky", pokud si je schováváte (ty okraje) a pokud jsou z kvalitního parmezánu Parmezánové knedlíčky: 3/4 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku strouhaného parmezánu 1/3 hrnku mléka (+/-) hrst nasekané petrželové natě 1 lžíce oleje 1 čajová lžička prášku do pečiva sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|