Recept na Sýrové suflé
Recept na Sýrové suflé je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Sýrové suflé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 g másla 50 g hladké mouky 300 ml mléka 1 lžička sypké hořčice - já jsem si umlela najemno hořčičné semínko 4 žloutky 100 g strouhaného sýra výraznější chuti - čedar, ale i nějaký sýr s modrou plísní 4 bílky na sníh sůl, pepř kousek másla a strouhanka na vymazání a vysypání formiček..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sýrové suflé
Recept na Sýrové suflé: Formičky na suflé důkladně vymažeme změklým máslem, vysypeme strouhankou a dáme do mrazničky na asi 15 minut vychladit. 50 g másla rozpustíme v kastrolu, přisypeme hořčici a mouku, opražíme do světle žluta, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme a zvolna provaříme na bešamel. Do zchladlého vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr a velmi zlehka i tuhý sníh z bílků. Formičky naplníme hmotou do 2/3 výšky a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200°C asi 25-30 minut. Podáváme ihned se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Sýrové suflé: Recept jsem našla v Apetitu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sýrové suflé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 02.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 50 g másla 50 g hladké mouky 300 ml mléka 1 lžička sypké hořčice - já jsem si umlela najemno hořčičné semínko 4 žloutky 100 g strouhaného sýra výraznější chuti - čedar, ale i nějaký sýr s modrou plísní 4 bílky na sníh sůl, pepř kousek másla a strouhanka na vymazání a vysypání formiček.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sýrové suflé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sýrové suflé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sýrové suflé
|
|