|
Recept na Švýcarky
Recept na Švýcarky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Švýcarky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek: 100 ml vlažné vody, 21 g droždí, necelá lžička Sladěnky, 120 g hladké mouky Těsto: 90 ml vody, 100 g rozpuštěné Stely (nebo jiného obyčejného margarínu), 100 g cukru (nebo 80 g + vanilkový cukr), špetka soli, 350 g hladké mouky Náplň: 40 g měkkého másla, vanilkový cukr, mletá skořice, asi 40-50 g strouhaných piškotů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švýcarky
Recept na Švýcarky: Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč (Dort) necháme asi 5-7 min umíchat. Omládek pak necháme v zavřené pekárně asi 35 min kynout. Přidáme ostatní suroviny na těsto a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme a vyválíme na užší obdélník. Rozetřeme na něj máslo, posypeme cukrem, skořicí a mletými piškoty a z delší strany zavineme do rolády. Tu pak nakrájíme na 5-7 cm široké řezy, každý z nich uprostřed jakoby "překrojíme" omoučenou obracečkou nebo tupou stranou nože (pozor na úplné překrojení ) - vnitřní závity nám povyjedou ven. Necháme nakynout na plechu s fólií, před vložením do rozehřáté trouby ještě jednou promáčkneme, potřeme vejcem a dáme upéct. Pokud použijete toto těsto + makovou náplň a upečete makové záviny, jsou jako ty z obchodu. Tyto vydrží vláčné a dobré i pět dnů....
Poznámka k receptu na Švýcarky: Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošínku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-))) Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švýcarky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 20.12.2010
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek: 100 ml vlažné vody, 21 g droždí, necelá lžička Sladěnky, 120 g hladké mouky Těsto: 90 ml vody, 100 g rozpuštěné Stely (nebo jiného obyčejného margarínu), 100 g cukru (nebo 80 g + vanilkový cukr), špetka soli, 350 g hladké mouky Náplň: 40 g měkkého másla, vanilkový cukr, mletá skořice, asi 40-50 g strouhaných piškotů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švýcarky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švýcarky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švýcarky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|