RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou, recepty Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou, Svítek, -, specialita, Vysočiny, podávaná, kop


Recept na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

Recept na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 vejce, necelý hrnek dětské krupičky, 1 lžička prášku do pečiva, 1/4 hrnku oleje, voda, sůl.

Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

Recept na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou:
Rozklepneme 3 vejce, která pořádně vidličkou rozkvedláme (tak 1 min), přisypeme krupičku, ve které jsme zamíchali prášek do pečiva - musíme vytvořit těstíčko, které není ani moc husté ani moc tekuté - viz foto. Na plynový sporák dáme plotýnku a necháme si předehřát olej na pánvičce. Až bude olej připravený na smažení, vylijeme těstíčko na pánvičku - plamen stáhneme na mírný - těsto by mělo být tak husté, aby se nám nerozlilo po celé pánvičce ((pánvička by měla mít v průměru nejméně 25 cm a měla by být hlubší). Po stáhnutí plamene pánvičku přikryjeme pokličkou a placku opékáme z jedné strany 15 min, poté ji obrátíme a znova ji pod pokličkou opékáme 15 min (placku v průběhu pečení můžeme vícekrát otáčet, tak, aby byla krásně do zlatova opečená - dodržíme tak půl hodinku na celé pečení. Připravíme si osolenou vodu a placku vodou zalijeme tak, aby byla placka potopená - pánvičku přendáme z plotýnky na plamen na největší stupeň - to, aby nám voda začala brzy vařit. Na pánvičku opět přiložíme pokličku. Kontrolujeme, aby byla stále placka ponořená ve vodě, jelikož placka vodu nasává, musíme ji neustále dolívat. Svítek se nám po zalití zvětšuje, až by měl nabýt do celé plochy pánvičky - vaření trvá tak 20 min - pak svítek v pánvičce rozřízneme na čtyři části a znova pod pokličkou vaříme tak 5 min. Svítek musí být měkký a nadýchaný.

Poznámka k receptu na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou:
Podáváme s koprovou omáčkou - opravdu je to lahůdka :-) Tento předpis mám po své babičce, je to specialita z Vysočiny :-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aktakkk
  • Datum vložení: 26.08.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 3 vejce, necelý hrnek dětské krupičky, 1 lžička prášku do pečiva, 1/4 hrnku oleje, voda, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svítek - specialita z vysočiny podávaná s koprovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist