|
Recept na Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Recept na Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
svíčková, žampióny, cibule, škrobová moučka, anglická slanina, domácí uzená slanina, sůl, drcený kmín, steakový pepř, slunečnicový olej, karotka, citrónová šťáva, cukr krupice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Recept na Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou: Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hod. uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem(viz foto). Plátky anglické orestujeme na pánvi dokřupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.
Poznámka k receptu na Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou: Super
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 28.04.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: svíčková, žampióny, cibule, škrobová moučka, anglická slanina, domácí uzená slanina, sůl, drcený kmín, steakový pepř, slunečnicový olej, karotka, citrónová šťáva, cukr krupice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|