RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svíčková s karamelem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svíčková s karamelem, recepty Svíčková s karamelem, Svíčková, karamelem


Recept na Svíčková s karamelem

Recept na Svíčková s karamelem je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Svíčková s karamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hovězí zadní špek Halali (jedno velké, nebo 3 malé) 1x smetana 1x šlehačka (nejlepší je modrá a žlutá od Kunína) Hladká mouka cukr.

Svíčková s karamelem
Zvětšit obrázek

Recept na Svíčková s karamelem

Recept na Svíčková s karamelem:
Hovězí zadní prošpikujeme špekem(čím více, tím lépe) masíko je pak šťavnaté), a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout.(Nesolte)! Poté masíčko dáme do pekáče. Scedíme halali a dáme orestovat také, na pánev, kde zůstal olej z masa. Vodu z halali nevyléváme!! Halali restujeme cca 5minutek. Poté jím zasypeme maso v pekáči, přilijeme scezenou vodu z halali a dolijeme vodou tak, aby bylo maso pěkně potopené a dáme na 24hodin odležet do lednice. Druhý den odebereme z pekáče 2/3 vody, které si dáme vedle do nějakého kastrolu. Maso se zbytkem nálevu dáme péct. Pečeme, dokud nebude měkké a podléváme odebraným nálevem. Když dáme maso péct, smícháme jednu smetanu a jednu šlehačku. Do vzniklé směsky zakvedláme 5 lžic hladké mouky. Necháme cca 2 hodinky bobtnat (kynout). Po dopečení vyndáme masíko z pekáče a vývar který je v pekáči přelijeme do kastrolu, dolijeme zbytek odebraného vývaru, který jsme měli na podlévání. Vývar zahustíme "vykynutou" směsí ze smetany, šlehačky a mouky. Necháme chviličku povařit aby omáčka zhoustla a poté ji rozmixujeme. Nepasírujeme!! Svíčková nemá poté tu správnou chuť. Poté 3 PL cukru pomalu rozehříváme v kastrůlku na mírný stupeň, až vznikne karamel. Ten poté taky nalijeme do svíčkové. Když je svíčková málo hustá, dohustíme tmavou jíškou. Nejlépe Knorr. Případně, když je málo sladká, doslazujeme cukrem. Poté do svíčkové dodáme maso nakrájené na plátky a necháme ještě chviličku povařit. DOBROU CHUŤ! P.S. : do kastrůlku po karamelu je dobré nalít vroucí vodu a nechat ještě chvilinku vařit. Karamel povolí a nedá takové úsilí kastrůlek umýt.

Poznámka k receptu na Svíčková s karamelem:
Recept je po mé babičce. Každý, kdo tuto svíčkovou ochutnal, vylizoval talíř :-) Přítel už si ani nedává svíčkovou své maminky. Prý není taková jako ta, kterou vařím já. zkuste ji. P.S.: Omlouvám se za krkolomný popis postupu. Píši recept poprvé a to po paměti :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková s karamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: podle toho jak chutná:-)
  • Datum vložení: 05.03.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: Hovězí zadní špek Halali (jedno velké, nebo 3 malé) 1x smetana 1x šlehačka (nejlepší je modrá a žlutá od Kunína) Hladká mouka cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková s karamelem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková s karamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková s karamelem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist