|
Recept na Svíčková s karamelem
Recept na Svíčková s karamelem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Svíčková s karamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní špek Halali (jedno velké, nebo 3 malé) 1x smetana 1x šlehačka (nejlepší je modrá a žlutá od Kunína) Hladká mouka cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková s karamelem
Recept na Svíčková s karamelem: Hovězí zadní prošpikujeme špekem(čím více, tím lépe) masíko je pak šťavnaté), a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout.(Nesolte)! Poté masíčko dáme do pekáče. Scedíme halali a dáme orestovat také, na pánev, kde zůstal olej z masa. Vodu z halali nevyléváme!! Halali restujeme cca 5minutek. Poté jím zasypeme maso v pekáči, přilijeme scezenou vodu z halali a dolijeme vodou tak, aby bylo maso pěkně potopené a dáme na 24hodin odležet do lednice. Druhý den odebereme z pekáče 2/3 vody, které si dáme vedle do nějakého kastrolu. Maso se zbytkem nálevu dáme péct. Pečeme, dokud nebude měkké a podléváme odebraným nálevem. Když dáme maso péct, smícháme jednu smetanu a jednu šlehačku. Do vzniklé směsky zakvedláme 5 lžic hladké mouky. Necháme cca 2 hodinky bobtnat (kynout). Po dopečení vyndáme masíko z pekáče a vývar který je v pekáči přelijeme do kastrolu, dolijeme zbytek odebraného vývaru, který jsme měli na podlévání. Vývar zahustíme "vykynutou" směsí ze smetany, šlehačky a mouky. Necháme chviličku povařit aby omáčka zhoustla a poté ji rozmixujeme. Nepasírujeme!! Svíčková nemá poté tu správnou chuť. Poté 3 PL cukru pomalu rozehříváme v kastrůlku na mírný stupeň, až vznikne karamel. Ten poté taky nalijeme do svíčkové. Když je svíčková málo hustá, dohustíme tmavou jíškou. Nejlépe Knorr. Případně, když je málo sladká, doslazujeme cukrem. Poté do svíčkové dodáme maso nakrájené na plátky a necháme ještě chviličku povařit. DOBROU CHUŤ! P.S. : do kastrůlku po karamelu je dobré nalít vroucí vodu a nechat ještě chvilinku vařit. Karamel povolí a nedá takové úsilí kastrůlek umýt.
Poznámka k receptu na Svíčková s karamelem: Recept je po mé babičce. Každý, kdo tuto svíčkovou ochutnal, vylizoval talíř :-) Přítel už si ani nedává svíčkovou své maminky. Prý není taková jako ta, kterou vařím já. zkuste ji. P.S.: Omlouvám se za krkolomný popis postupu. Píši recept poprvé a to po paměti :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková s karamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle toho jak chutná:-)
- Datum vložení: 05.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: Hovězí zadní špek Halali (jedno velké, nebo 3 malé) 1x smetana 1x šlehačka (nejlepší je modrá a žlutá od Kunína) Hladká mouka cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková s karamelem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková s karamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková s karamelem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|