|
Recept na Svíčková od babičky
Recept na Svíčková od babičky je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Svíčková od babičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězího masa (přední, zadní) 100 g mrkve 100 g petržele 200 g celeru 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 4 kuličky celého pepře 750 ml vody 2 lžičky soli 1 lžíce octa 1 cibule 1 lžíce slunečnicového oleje 1 smetana ke šlehání 300 ml mléka 1 lžíce hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková od babičky
Recept na Svíčková od babičky: Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 3 dny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochu nálevem a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme!). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Svíčková od babičky: ivulinka: Recept jsem si přečetla, díky za odkaz. Můj recept neobsahuje naloženou zeleninu, pouze syrovou, maso nepeču, ale dusím. Zeleninu nemixuji, ale pasíruji a nedávám citron, ocet dávám přímo do horkého nálevu na naložení masa. Každá bude určitě chutnat jinak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková od babičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: JanaB1
- Datum vložení: 27.03.2013
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 500 g hovězího masa (přední, zadní) 100 g mrkve 100 g petržele 200 g celeru 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 4 kuličky celého pepře 750 ml vody 2 lžičky soli 1 lžíce octa 1 cibule 1 lžíce slunečnicového oleje 1 smetana ke šlehání 300 ml mléka 1 lžíce hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková od babičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková od babičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková od babičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|