|
Recept na Švestík
Recept na Švestík je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Švestík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus: 250 g polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 75 g moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru ( ne vanilínového ) 125 másla 1 vejce špetka soli Na náplň: 250 ml mléka sáček vanilkového pudinku Dr. Oetker nebo Zlatý klas ( ten je lepší ) 100 g moučkového cukru 200 ml smetany ke šlehání 40%, ale stačí i 31% 3 vejce cca 400 g vypeckovaných zralých a pevných švestek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestík
Recept na Švestík: Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem, přidáme ostatní suroviny a v robotu nebo ručně vymícháme hladké, nelepivé těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do lednice. Těsto bude odpočívat, my nee. My si připravíme náplň... Omyté a vypeckovavé švestky překrájíme na čtvrtiny. Jakože půlky ještě napůl :-))) Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Ve smetaně rozšleháme vejcata a směs promícháme s teplým pudinkem. Již nevaříme. Koláčovou formu lehce vymažeme máslem a rozválené a odpočaté těsto vyložíme do ní. Zvedneme okraje, sobě sebevědomí :-) Když nám to nejde válečkem, těsto jednoduše rozťapkáme prstíkama.. jde to dobře :-) Na těsto vlijeme částečně vychladlý krém a na povrch klademe švestíky. Pečeme zvolna cca 45 až 50 minut při teplotě 150 st.
Poznámka k receptu na Švestík: Zdroj: Chvilka v kuchyni, autorkou rcp je paní Růžena Kameníková z Olomouce. Tímto zdravím a veliký dík posílám :) Pochutnali jsme si náramně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: koláčová forma
- Datum vložení: 17.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na korpus: 250 g polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 75 g moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru ( ne vanilínového ) 125 másla 1 vejce špetka soli Na náplň: 250 ml mléka sáček vanilkového pudinku Dr. Oetker nebo Zlatý klas ( ten je lepší ) 100 g moučkového cukru 200 ml smetany ke šlehání 40%, ale stačí i 31% 3 vejce cca 400 g vypeckovaných zralých a pevných švestek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|