|
Recept na Švédské maso
Recept na Švédské maso je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Švédské maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí na minutky, červené víno, koření na zvěřinu, pomeranč, med, máslo, sůl, brusinky, hořčice, olej, pórek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švédské maso
Recept na Švédské maso: Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí)Maso jsem měla naložené asi hodinu, ale můžete i déle. Na pánvi si rozehřejeme olej a naložené maso na něm opékáme z obou stran cca 3 minuty z každé strany. Pak maso vyjmeme a do výpeku přodáme lžíci másla, krájený pórek, oloupaný pomeranč na plátky, orestujeme a zalijeme vínem které nám zbylo z masa. Přidáme lžíci hořčice a lžíci medu, provaříme a přidáme nazpět maso, aby se prohřálo (můžete ho nakrájet na nudličky a nebo nechat v celku)a pak už jen podáváme, na každou porci dáme 1-2PL brusinek, podáváme s různě upravenými brambory, dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Švédské maso: Sebeno, toto výborné Švédské maso jsem dělala již podruhé. Poprvé s opečeným bramborem, ale zmizlo dříve, než jsem stačila vyfotit. Nyní zůstaly z neděle těstoviny, tak to bylo zase trochu jiné, ale masíčko a šťáva výborné. Ráda vařím tato chuťově netradiční jídla a navíc je to rychlovka (naložila jsem již večer). Dovolím si fotku - šťávička není vidět, ale chutná opravdu výborněDnes jsem neměla brusinky, ale mám plno borůvkových kompotů, tak byla změna a nic jsem tím nepokazila .Díky za recept7 Doporučuji!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švédské maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sebena (Ivona Opiolová)
- Datum vložení: 21.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí na minutky, červené víno, koření na zvěřinu, pomeranč, med, máslo, sůl, brusinky, hořčice, olej, pórek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švédské maso,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švédské maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švédské maso
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|