|
Recept na Sváteční řez
Recept na Sváteční řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Sváteční řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 vajec(ušlehat sníh) 140g moučkového cukru 100g polohrubé mouky kakao Toto je rozpis na jednu placku,takže na celý řez musíte udělat 3x Na krém: 1 karamelový pudink/jde i jiný) 1/4l mléka 2 lž.cukru 2 šlehačky,nejlépe vysokoprocentní 1 ztužovač za studena Dr.Oetkera 1 celé máslo,já měla "Zlatá Haná" čokoládovou polevu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční řez
Recept na Sváteční řez: Nejprve si ušleháme sníh ze 6 vajec.6 žloutků ušleháme s cukrem do pěny,pak přidáme prosátou polohrubou mouku a ušlehaný sníh ze 6 vajec.Na plech dáme pečící papír a těsto nalijem.Dáme péct do trouby na 175 st.zhruba tak na 5-10minut.Toto jsem opakovala 3x,jen do posledního těsta jsem přidala 2 pol.lž kakaa.Mezi tím jsem uvařila pudink,nechala ho vystydnout,pak jsem po částech přidávala máslo a šlehala.Můžete také trochu ochutit krém rumem.Na konec jsem přidala ušlehanou šlehačku a přisypala polovinu sáčku ztužovače Dr.Oetkera.Spodní plát upečené placky jsem potřela krémem,pak na to jsem dala další placku,kterou jsem upekla kakaovou,zase krém a na konec jsem dala světlou placku.Pak jsem si ušlehala druhou šlehačku a přidala do ní zbytek toho ztužovače Dr.Oetkera a povrch řezů jsem jí potřela.Na konec jsem si rozpustila čokoládovou polevu a celý řez jí pocákala.Dala jsem to ztuhnout do lednice a pak už můžete jen nakrájet a ochutnávat.
Poznámka k receptu na Sváteční řez: Tento řez sem dávám hlavně pro Petru Ku,na její prosbu ale i pro ostatní.Dělala jsem ho vnukovi k svátku.Moc jim chutnal a zbytek si odvezli domů.Já si nechala jen pár kousků pro návštěvu,kdyby nějaká dorazila. Tento rozpis je pouze na jednu placku ,pokud budete chtít upéct,tak musíte udělat 3x
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
- Datum vložení: 23.09.2013
- Počet porcí: na plech 40x37cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 6 vajec(ušlehat sníh) 140g moučkového cukru 100g polohrubé mouky kakao Toto je rozpis na jednu placku,takže na celý řez musíte udělat 3x Na krém: 1 karamelový pudink/jde i jiný) 1/4l mléka 2 lž.cukru 2 šlehačky,nejlépe vysokoprocentní 1 ztužovač za studena Dr.Oetkera 1 celé máslo,já měla "Zlatá Haná" čokoládovou polevu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|