Recept na Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi
Recept na Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Světlý korpus: 3 vejce 4 PL vlažné vody 160 g krupicového cukru 180 g polohrubé mouky 1 ČL jedlé sody + 1 malý broskvový kompot + sádlo na vymazání formy Na tmavý korpus : 4 vejce špetka soli 120 g hladké mouky 150 g cukru 4 PL oleje 8-10 g kakaa / nebo instantní kávy / + sádlo na vymazání formy Na krém : 1 karamelové Salko 125 g másla 1 měkký tvaroh / 250 g / Na dozdobení : 1 šlehačka v prášku od dr. Oetkera + čokoláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi
Recept na Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi: 1. Na světlý korpus : Ušleháme celá vejce s vodou a cukrem a vmícháme zlehka mouku se sodou. Vše nalijeme do dortové vymazané formy a poklademe okapanými pokrájenými broskvemi. Pečeme asi 20-25 minut na 160 -180 stupňů / pečeme podle druhu trouby /. Kontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout. Uvolníme z formy a necháme ho vcelku, jen ho lehce potřeme džemem / meruňkový nebo rybízový /. 2. Na tmavý korpus : Ušleháme z bílků pevný sníh, pak opatrně přidáme olej, žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem / nebo s instantní kávou /. Těsto rozetřeme do dortové vymazané formy a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Necháme vychladnout. 3. Tmavý korpus vyjmeme z formy a vodorovně přepůlíme. 4. Mezitím si připravíme krém z karamelového Salka. Ke změklému máslu pak zašleháváme postupně karamelové Salko /pokojové teploty/,vše vyšleháme do jemného,hladkého krému a pak zlehka vmícháme měkký tvaroh a zamícháme. 5. Spodní tmavý plát potřeme karamelovým krémem a přiklopíme vrchní částí tmavého korpusu. Takto potřený tmavý korpus položíme na světlý korpus s ovocem, který jsme předtím potřeli džemem a lehce oba korpusy k sobě zatlačíme. 6. Celý dvoubarevný dort potřeme zbývajícím karamelovým krémem, dozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme do chladu asi na 2 hodiny a podáváme.
Poznámka k receptu na Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi: Nedělám dorty, jen koláče a lehčí moučníky, ale tohle jsem zkusila. Předem se omlouvám, nejsem profík v dortech.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 19.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Světlý korpus: 3 vejce 4 PL vlažné vody 160 g krupicového cukru 180 g polohrubé mouky 1 ČL jedlé sody + 1 malý broskvový kompot + sádlo na vymazání formy Na tmavý korpus : 4 vejce špetka soli 120 g hladké mouky 150 g cukru 4 PL oleje 8-10 g kakaa / nebo instantní kávy / + sádlo na vymazání formy Na krém : 1 karamelové Salko 125 g másla 1 měkký tvaroh / 250 g / Na dozdobení : 1 šlehačka v prášku od dr. Oetkera + čokoláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční dvoubarevný dort s karamelovým krémem a broskvemi
|
|