|
Recept na Svatební vdolečky (koláčky)
Recept na Svatební vdolečky (koláčky) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Svatební vdolečky (koláčky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg polohrubé výběrové mouky, 8 žloutků, 10dkg cukru moučka, 10dkg cukru krupice, 45dkg másla, 1/2litru mléka, 10dkg droždí, 2 hrsti hladké mouky, 1 a půl hrsti cukru moučka, 1/2 másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svatební vdolečky (koláčky)
Recept na Svatební vdolečky (koláčky): Do teplého mléka dáme 10dkg cukru krupice a k tomu rozdrobíme 10dkg droždí. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vzejít kvásek (asi půl hodiny). V dalším hrnci si rozšleháme změklé máslo, žloutky a 10dkg moučkového cukru. Vyšlehanou směs přidáme k vzejitému kvásku, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Potom necháme těsto dalších 30-40 minut kynout. Po vykynutí těsto přemícháme a následně tvoříme koláčky. Nejdříve si lžící vyhazujeme kousky těsta a tvočíme z nich placičky. Každý kousek naplníme náplní podle chuti, potom těsto s nápní zabalíme. Vzniklý koláček omočíme v rozšlehaném vajíčku a následně v drobence, kterou si vytvoříme smícháním 2 hrstí hladké mouky, hrstí a půl cukru moučka a půlkou másla. Hotové koláčky dáváme na sádlem vymazaný plech a pečeme na 200°C asi 15 minut.
Poznámka k receptu na Svatební vdolečky (koláčky): Ahoj Evčo:)Jsem nesmírně ráda, že se Ti koláčky povedly. Naučila mě je moje mamča a souhlasím, že jsou nesmírně dobré. Mě samotné je 22 a zkušenosti teprve pořádně nabírám...Takže jsem slečna:) Paní mi určo říkat nemusíš:)Děkuji za to, že ses mě tu zastala a koláčky se Ti povedly i bez tolik zmíněné soli...Ale je jasné, že bez soli to podle některých lidí nebude nikdy dobré:D Ale hádat se tu s nimi nehodlám:) Děkuji za Tvůj pěkný komentář a přeji Ti mnoho dalších vydařených jídel a třeba i koláčků:) Zdiška
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební vdolečky (koláčky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Haribacek (Zdiška)
- Datum vložení: 16.07.2012
- Počet porcí: 110
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1kg polohrubé výběrové mouky, 8 žloutků, 10dkg cukru moučka, 10dkg cukru krupice, 45dkg másla, 1/2litru mléka, 10dkg droždí, 2 hrsti hladké mouky, 1 a půl hrsti cukru moučka, 1/2 másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební vdolečky (koláčky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební vdolečky (koláčky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební vdolečky (koláčky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|