|
Recept na Svatební podkova
Recept na Svatební podkova je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Svatební podkova budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Dortový korpus na středně velkou podkovu: 440 g polohrubé mouky, 30g mletých ořechů, 350g krupicového cukru, 10 vajec, 10 polévkových lžic oleje, 2 vnilkové cukry, 1 kypřicí prášek, 100 ml vlažného mléka krém: 500ml mléka, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 2 vanilkové pudinky, 2 vanilkové cukry, 180g cukru, 2 másla, trochu rumu 2 70% hořké čokolády, 1 čokoládu na vaření, 100g 100% tuku ze smartflexu udělané růžičky a srdíčko s prstýnky, plus další ozdoby, marmeláda, mandlové lupínky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svatební podkova
Recept na Svatební podkova: Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady. Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po částech zašleháváme olej a vlažné mléko. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku s ořechy a kyp.práškem. Nalejeme do formy a pečeme při 150-170° krém: Mléko si smicháme s moukou, pudinkam a a van.cukrem. Dáme vařit a za stálého michání uvařímě hustější kaši. Necháme vychladnout pod folií, aby se nám neudělal škraloup. Vyšleháme másla s cukrem a trochou rumu do světlé pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši. Podkovku rozkrojíme na tři díly. Dáme marmeládu, krém, přiložíme plát a opakujeme ještě jednou. Boky podkovy pomažeme krémem a obsypeme mandlovými lupínky, vrch podkovy polijeme rozpuštěnou čokoládou a uděláme na ni cik cak čáry. Necháme vychladit. Ozdobíme dle fantazie. Nad vodní lázní za stálého míchání rozpustíme čokolády s tukem.
Poznámka k receptu na Svatební podkova: Zase něco úplně jiného
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební podkova, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: holubova32
- Datum vložení: 18.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Dortový korpus na středně velkou podkovu: 440 g polohrubé mouky, 30g mletých ořechů, 350g krupicového cukru, 10 vajec, 10 polévkových lžic oleje, 2 vnilkové cukry, 1 kypřicí prášek, 100 ml vlažného mléka krém: 500ml mléka, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 2 vanilkové pudinky, 2 vanilkové cukry, 180g cukru, 2 másla, trochu rumu 2 70% hořké čokolády, 1 čokoládu na vaření, 100g 100% tuku ze smartflexu udělané růžičky a srdíčko s prstýnky, plus další ozdoby, marmeláda, mandlové lupínky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební podkova,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební podkova - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební podkova
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|