RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Svatební dort fialovobílý

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Svatební dort fialovobílý, recepty Svatební dort fialovobílý, Svatební, dort, fialovobílý


Recept na Svatební dort fialovobílý

Recept na Svatební dort fialovobílý je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Svatební dort fialovobílý budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
korpus spodní 30cm - 10 vajec - 500g cukr písek - 500g polohr.mouka - 1 prášek do pečiva - 2 špetky soli - 25 lžic oleje - 20 lžic horké vody korpus prostřední hranatý, hrana 14cm - 8 vajec - 400g cukr písek - 400g polohr.mouka - 3/4 prášek do pečiva - špetka soli - 20 lžic oleje - 16 lžic horké vody 2x korpus horní 10cm - 5 vajec - 250g cukr písek - 250g polohr.mouka - 1/2 prášek do pečiva - špetka soli - 12 lžic oleje - 10 lžic horké vody ořechový krém (spodní a horní korpus) - 5x máslo - 15dkg mleté ořechy - 2 vanilkové pudinky - 0,5l mléka - cukr moučka podle chuti čokoládový krém (prostřední korpus) - 1x máslo - 1 čokoládový pudink - 0,25l mléka - 2 lžíce nutella - cukr moučka podle chuti 3kg potahovací hmota K2 300g pikantní marmeláda cukrářské perly potravinové barvy potravinářské lepidlo 100g královská glazura.

Svatební dort fialovobílý
Zvětšit obrázek

Recept na Svatební dort fialovobílý

Recept na Svatební dort fialovobílý:
První den upečeme korpusy: Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 40min., ke konci zkusíme špejlí, zda je těsto propečené i uprostřed. Vychladlé korpusy prožízneme, pomažeme marmeládou a krémem, částí krému tence pomažeme i povrch jednotlivých korpusů a dáme do lednice vychladit a zpevnit do druhého dne. Na krémy vyšleháme máslo s cukrem, všleháme vychlazený uvařený pudink v kléku, do světlého krému vmícháme strouhané ořechy, do tmavého nutellu. Spodní korpus byl upečen ve formě 30cm a 2x proříznut. Prostřední korpus byl upečen na hlubším plechu, poté vyříznut čtverec o hraně 14cm a 1x prožíznut a ze zbytku korpusu byl poskládán prostřední plát. Vrchní korpus je složený ze dvou korpusů pečených ve formě 15cm a poté okrojených na průměr 10cm, korpusy 2x proříznuty, takže vznikly 4 pláty. Druhý den potáhneme jednotlivé korpusy základním potahem (bílý, fialový), sesadíme dohromady na zpevňovací kolíky a plata, ozdobíme květy, proužky a mašlí z potahovací hmoty, perlami, vyšlehanou královskou glazurou.

Poznámka k receptu na Svatební dort fialovobílý:
podrobněji ke korpusům http://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korp...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební dort fialovobílý, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 21.10.2012
  • Počet porcí: 40-45
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: korpus spodní 30cm - 10 vajec - 500g cukr písek - 500g polohr.mouka - 1 prášek do pečiva - 2 špetky soli - 25 lžic oleje - 20 lžic horké vody korpus prostřední hranatý, hrana 14cm - 8 vajec - 400g cukr písek - 400g polohr.mouka - 3/4 prášek do pečiva - špetka soli - 20 lžic oleje - 16 lžic horké vody 2x korpus horní 10cm - 5 vajec - 250g cukr písek - 250g polohr.mouka - 1/2 prášek do pečiva - špetka soli - 12 lžic oleje - 10 lžic horké vody ořechový krém (spodní a horní korpus) - 5x máslo - 15dkg mleté ořechy - 2 vanilkové pudinky - 0,5l mléka - cukr moučka podle chuti čokoládový krém (prostřední korpus) - 1x máslo - 1 čokoládový pudink - 0,25l mléka - 2 lžíce nutella - cukr moučka podle chuti 3kg potahovací hmota K2 300g pikantní marmeláda cukrářské perly potravinové barvy potravinářské lepidlo 100g královská glazura
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební dort fialovobílý, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební dort fialovobílý - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební dort fialovobílý

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist