|
Recept na Svatební dort fialovobílý
Recept na Svatební dort fialovobílý je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Svatební dort fialovobílý budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus spodní 30cm - 10 vajec - 500g cukr písek - 500g polohr.mouka - 1 prášek do pečiva - 2 špetky soli - 25 lžic oleje - 20 lžic horké vody korpus prostřední hranatý, hrana 14cm - 8 vajec - 400g cukr písek - 400g polohr.mouka - 3/4 prášek do pečiva - špetka soli - 20 lžic oleje - 16 lžic horké vody 2x korpus horní 10cm - 5 vajec - 250g cukr písek - 250g polohr.mouka - 1/2 prášek do pečiva - špetka soli - 12 lžic oleje - 10 lžic horké vody ořechový krém (spodní a horní korpus) - 5x máslo - 15dkg mleté ořechy - 2 vanilkové pudinky - 0,5l mléka - cukr moučka podle chuti čokoládový krém (prostřední korpus) - 1x máslo - 1 čokoládový pudink - 0,25l mléka - 2 lžíce nutella - cukr moučka podle chuti 3kg potahovací hmota K2 300g pikantní marmeláda cukrářské perly potravinové barvy potravinářské lepidlo 100g královská glazura.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svatební dort fialovobílý
Recept na Svatební dort fialovobílý: První den upečeme korpusy: Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 40min., ke konci zkusíme špejlí, zda je těsto propečené i uprostřed. Vychladlé korpusy prožízneme, pomažeme marmeládou a krémem, částí krému tence pomažeme i povrch jednotlivých korpusů a dáme do lednice vychladit a zpevnit do druhého dne. Na krémy vyšleháme máslo s cukrem, všleháme vychlazený uvařený pudink v kléku, do světlého krému vmícháme strouhané ořechy, do tmavého nutellu. Spodní korpus byl upečen ve formě 30cm a 2x proříznut. Prostřední korpus byl upečen na hlubším plechu, poté vyříznut čtverec o hraně 14cm a 1x prožíznut a ze zbytku korpusu byl poskládán prostřední plát. Vrchní korpus je složený ze dvou korpusů pečených ve formě 15cm a poté okrojených na průměr 10cm, korpusy 2x proříznuty, takže vznikly 4 pláty. Druhý den potáhneme jednotlivé korpusy základním potahem (bílý, fialový), sesadíme dohromady na zpevňovací kolíky a plata, ozdobíme květy, proužky a mašlí z potahovací hmoty, perlami, vyšlehanou královskou glazurou.
Poznámka k receptu na Svatební dort fialovobílý: podrobněji ke korpusům http://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korp...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební dort fialovobílý, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 21.10.2012
- Počet porcí: 40-45
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus spodní 30cm - 10 vajec - 500g cukr písek - 500g polohr.mouka - 1 prášek do pečiva - 2 špetky soli - 25 lžic oleje - 20 lžic horké vody korpus prostřední hranatý, hrana 14cm - 8 vajec - 400g cukr písek - 400g polohr.mouka - 3/4 prášek do pečiva - špetka soli - 20 lžic oleje - 16 lžic horké vody 2x korpus horní 10cm - 5 vajec - 250g cukr písek - 250g polohr.mouka - 1/2 prášek do pečiva - špetka soli - 12 lžic oleje - 10 lžic horké vody ořechový krém (spodní a horní korpus) - 5x máslo - 15dkg mleté ořechy - 2 vanilkové pudinky - 0,5l mléka - cukr moučka podle chuti čokoládový krém (prostřední korpus) - 1x máslo - 1 čokoládový pudink - 0,25l mléka - 2 lžíce nutella - cukr moučka podle chuti 3kg potahovací hmota K2 300g pikantní marmeláda cukrářské perly potravinové barvy potravinářské lepidlo 100g královská glazura
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební dort fialovobílý,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební dort fialovobílý - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební dort fialovobílý
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|