|
Recept na Sushi
Recept na Sushi je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Sushi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek rýže na sushi-krátkozrnná Californská rýže Nishiky nebo Premium- Korejská rýže (v nejhorším případě může být i normální ame musí lepit) 4 plátky mořských řas vodu ocet Nálev: 2 lžíce octa 1 lžíce cukru 1 lžička soli Náplň-(každý dle chuti)já měla: Avocado vajíčkovou omeletu krabí tyčinky mrkev mango okurka (může být ředkev, paprika, kys. okurky, lusky, šunka, kuřecí, rybí, hovězí, vepřové maso- upravené dle gusta...) Namáčíme do Wasabi nebo sojové omáčky.. Jako přílohu- Nakládané kyselé ředkvičky, nakládaný marinovaný zázvor.. Jako pomůcku potřebujete bambusovou podložku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sushi
Recept na Sushi: Příprava rýže: Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, což nemusí být vždy pravda. Mělo by se vařit do doby, než se z vody vyvaří všechna voda. Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si nechte rozpustit v octu cukr a sůl. Udělejte si takový nálev. Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, spíše se s ní mazlete! Míchejte chvilku, poté nechte rýži v misce dokud rýže nevychladne. Připravíme si na stůl misku s vodou a octem. Používáme jako oplach na ruce, aby se nelepila rýže a ocet nám slouží částečně i jako desinfekční prostředek. Jen to s octem nepřežeňte, používá se do rýže a poté na ruce, tak aby to nebylo příliš kyselé. Na bambusovou podložku si položíme mořskou řasu. Jednu stranu má lesklou a druhou matnější. Na tu matnější pak naneseme rýži (měla by být mírně vlažná, nejlépe studená), kterou rovnoměrně rozetřeme stěrkou nebo rukou po řase. Vrstva by neměla být moc silná, ale ani moc tenká (0,5cm) a měla by být souvislá. Na rýži pak klademe suroviny dle fantazie, vše nakrájené na nudličky nebo hranolky. Na prst si nabereme trochu wasabi a potřeme ním hranolek ryby, krabích tycinek nebo čehokoli jiného. Pak začneme rolovat Sushi. Pomocí bambusové podložky svineme sushi a snažíme se jej co nejvíce stahovat, ale dáváme pozor, abychom jej nepraskli. Při porcování Sushi se okraje odřežou tak, aby byl odpad minimální a řez rovný, dopomůže vám k tomu velmi ostrý nůž namočený ve vodě!
Poznámka k receptu na Sushi: Sushi miluju . Akorat tam přidávám víc rýže. Jak opticky tak i chuťové to vypadá lip. Kdyz to mám v te bambusové podložce přidám ze stran ještě opatrně trochu ryze a nemusím skoro vůbec odřezávat .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sushi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adeleckaa
- Datum vložení: 27.07.2011
- Počet porcí: 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 1 hrnek rýže na sushi-krátkozrnná Californská rýže Nishiky nebo Premium- Korejská rýže (v nejhorším případě může být i normální ame musí lepit) 4 plátky mořských řas vodu ocet Nálev: 2 lžíce octa 1 lžíce cukru 1 lžička soli Náplň-(každý dle chuti)já měla: Avocado vajíčkovou omeletu krabí tyčinky mrkev mango okurka (může být ředkev, paprika, kys. okurky, lusky, šunka, kuřecí, rybí, hovězí, vepřové maso- upravené dle gusta...) Namáčíme do Wasabi nebo sojové omáčky.. Jako přílohu- Nakládané kyselé ředkvičky, nakládaný marinovaný zázvor.. Jako pomůcku potřebujete bambusovou podložku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sushi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sushi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sushi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|