|
Recept na Šunkovo - houbová gougere
Recept na Šunkovo - houbová gougere je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Šunkovo - houbová gougere budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto : 140ml vody 3PL změklého másla 60g polohrubé mouky 2 promíchaná vejce hrst strouhaného sýru 1KL dijonské hořčice sůl Náplň: hrst čerstvých nebo mražených hub hrst na nudličky nakrájené šunky čerstvé bylinky máslo hladká mouka cca 100- 150ml mléka nebo vývaru nastrouhaný sýr a strouhanka na posypání pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šunkovo - houbová gougere
Recept na Šunkovo - houbová gougere: Na těsto rozpustíme v kastrůlku vodu s máslem, než začne voda vřít, mělo by být máslo rozpuštěné a od doby varu necháme cca půl minuty provařit. Odstavíme a hned vmícháme mouku se solí. Stále mícháme a jakmile se těsto nelepí na stěny a vařečku, odložíme a necháme zchladnout. Na pánvi orestujeme na másle nejprve šunku, vyjmeme a orestujeme houby do vypaření tekutiny. Osolíme, vyjmeme. V pánvi vymícháme z 1PL másla a 1PL hladké mouky jíšku, zalijeme postupně mlékem nebo vývarem a jakmile je bešamel hladký, přidáme houby, šunku a posekané bylinky. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Do těsta vmícháme hořčici, osolíme a postupně po menších dávkách zašleháváme vejce. Pokud je hmota hladká, lesklá a poměrně drží tvar, je hotovo. Může se stát, pokud jsou vejce velká, že je celá nevmícháte. Nakonec vmícháme hrst nastrouhaného sýru. Do zapékací misky přendáme těsto a od středu ho vytlačíme do stran, na dně by měla zůstat jen slabá vrtsvička. Vložíme šunkovou směs, posypeme trochou strouhanky a dáme do trouby rozpálené na 200C. Neotvíráme troubu. Po 20ti minutách stáhneme teplotu na 180C a pečeme ještě cca 20 minut do zlatova. Před koncem pečení posypeme sýrem a necháme zapéct.
Poznámka k receptu na Šunkovo - houbová gougere: Gougere pochází z Burgundska a je to velice oblíbený pokrm i ve formě malých slaných " koláčků ". Jedná se o sýrové odpalované těsto. Náplně se dávají různé ( kuřecí, zvěřina, mořské plody ...) nebo žádné. Recept je z knihy Velká mezinárodní kuchařka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šunkovo - houbová gougere, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 12.04.2014
- Počet porcí: 1 - 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Na těsto : 140ml vody 3PL změklého másla 60g polohrubé mouky 2 promíchaná vejce hrst strouhaného sýru 1KL dijonské hořčice sůl Náplň: hrst čerstvých nebo mražených hub hrst na nudličky nakrájené šunky čerstvé bylinky máslo hladká mouka cca 100- 150ml mléka nebo vývaru nastrouhaný sýr a strouhanka na posypání pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šunkovo - houbová gougere,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šunkovo - houbová gougere - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šunkovo - houbová gougere
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|