|
Recept na Šunkafleky netradičně
Recept na Šunkafleky netradičně je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Šunkafleky netradičně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks kuřecích skeletů 2 hrnky těstovin/vřetena,kolínka 1 velká cibule 1 silnější plátek špeku 1 nožka klobásy 1 hrnek nastrouhané mrkve(2 středně velké kusy) 2 větší sladkokyselé okurky 2 pl nasekaného libečku,nebo jiné zelené bylinky 4 vejce 2 pl hořčice/použila jsem orientální ve skle 250 ml neslazeného kondenzovaného mléka sůl,pepř sádlo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáčku 1 hrnek=250ml pekáček=d,š,v-31x24x5cm.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šunkafleky netradičně
Recept na Šunkafleky netradičně: Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka. Až jsou hotové, obereme od kůží a kostí a nakrájíme na větší kusy. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku(vaříme o 4minuty méň,budou se ještě zapékat)zcedíme a necháme okapat. Cibuli a mrkev očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Klobásu podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlkolečka, slaninu a okurek nakrájíme na kostičky. Do většího, hlubšího hrnce dáme osmažit slaninu s cibulí(2minuty)přidáme nakrájenou klobásu a kuřecí maso a 4minuty restujeme. Pak přidáme mrkev, necháme minutku osmahnout, přidáme těstoviny, promícháme, mírně osolíme a opepříme. Doplníme nakrájenou okurkou a zelenýma bylinkama, vše ještě jednou dobře,ale zlehka promícháme a přesypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Takto připravené těstoviny vložíme na 10minut do předehřáté trouby. Mezitím si rozmícháme vajíčka s hořčicí a mlékem, po 10minutách stejnoměrně nalijeme na předpečené těstoviny, přiklopíme víkem(větším plechem) a necháme na 3/4výkon zapékat dalších 10minut. Poté víko odstraníme a 5minut na zbarvení dopečeme. Podáváme s kyselou okurkou, rajčaty, nebo libovolným zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Šunkafleky netradičně: Měli u nás kuřecí skelety, ale opravdu krásně masové, manžel neodolal v obchodě a já zase v kuchyni:-)Na rizoto jsme chuť neměli, zapečené těstoviny jsme už dlouho nedělali a po přidání uvedených surovin jsme si v závěru dobře pochutnali.Vývar po skeletech a s přidáním zeleniny byl také parádní:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šunkafleky netradičně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.03.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 2 ks kuřecích skeletů 2 hrnky těstovin/vřetena,kolínka 1 velká cibule 1 silnější plátek špeku 1 nožka klobásy 1 hrnek nastrouhané mrkve(2 středně velké kusy) 2 větší sladkokyselé okurky 2 pl nasekaného libečku,nebo jiné zelené bylinky 4 vejce 2 pl hořčice/použila jsem orientální ve skle 250 ml neslazeného kondenzovaného mléka sůl,pepř sádlo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáčku 1 hrnek=250ml pekáček=d,š,v-31x24x5cm
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šunkafleky netradičně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šunkafleky netradičně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šunkafleky netradičně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|