|
Recept na Šumavský bramborový nákyp
Recept na Šumavský bramborový nákyp je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Šumavský bramborový nákyp budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g brambor 500 g kysaného zelí 350 g uzeného masa 300 g zakysané smetany 1 cibule 125 ml mléka 125 ml bílého vína 1 lžíce másla olej muškátový oříšek majoránka sladká mletá paprika pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šumavský bramborový nákyp
Recept na Šumavský bramborový nákyp: Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme ji zesklovatět na oleji, přidáme maso nakrájené na kostičky a vše osmahneme dohněda. Zasypeme mletou paprikou (asi 1/2 lžičky), prosmahneme, zalijeme vínem a okořeníme solí, pepřem, muškátem a majoránkou. Snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Na dno zapékací mísy rozložíme masovou směs, na ní uhladíme bramborovou kaši, posypeme scezeným kysaným zelím a zalijeme zakysanou smetanou. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut.
Poznámka k receptu na Šumavský bramborový nákyp: Dzungila, já už plus dala, ale musím se přidat k tvému názoru, já bych to tak hezky neuměla asi říct, že Eliza holt UMÍ
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šumavský bramborový nákyp, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 16.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 750 g brambor 500 g kysaného zelí 350 g uzeného masa 300 g zakysané smetany 1 cibule 125 ml mléka 125 ml bílého vína 1 lžíce másla olej muškátový oříšek majoránka sladká mletá paprika pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šumavský bramborový nákyp,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šumavský bramborový nákyp - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šumavský bramborový nákyp
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|