|
Recept na Šumavská cmunda
Recept na Šumavská cmunda je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Šumavská cmunda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Brambory, vajíčka, krupička, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř, (když jsou škvarky, tak nasekané)(suroviny podle chuti).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šumavská cmunda
Recept na Šumavská cmunda: Brambory nastrouháme (2/3 na jemném struhadle a 1/3 na hrubém struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, co brambory pustí. Na jemném struhadle strouháme česnek podle chuti a na hrubém cibuli. Směs promícháme, osolíme, opepříme a přidáme promnutou majoránku. Vmícháme vajíčko, podle množství(škvarky) a vmícháme krupičku ( může být i hrubá mouka), aby nebylo těsto až moc řídké. Pečeme na pánvi mírně vymaštěné olejem nebo sádlem. U nás v pánvi na NA LÍVANCE. (Je to supr jednoduché)
Poznámka k receptu na Šumavská cmunda: Receptů na cmundy (bramboráky) je strašné množství, vždy dle krajů a rodiných zvyků. U nás se nedává mléko a proto, když se ze strouhaniny nedělá okamžitě, bývají placky trochu tmavší. Ale na chuti to neubere.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šumavská cmunda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 15.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Brambory, vajíčka, krupička, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř, (když jsou škvarky, tak nasekané)(suroviny podle chuti)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šumavská cmunda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šumavská cmunda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šumavská cmunda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|