|
Recept na Sulc(huspenina)z vepřové hlavy
Recept na Sulc(huspenina)z vepřové hlavy je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Sulc(huspenina)z vepřové hlavy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřová hlava(měla 3,5kg) přeseknutá na 4 ks 15 kuliček celého pepře 2 cibule 5 stroužků česneku 1 malá sklenka Hradišťanky/kdo nemá rád v sulcu zeleninu-vynechá 1 dl octa 1 sáček sypké želatiny/10g sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sulc(huspenina)z vepřové hlavy
Recept na Sulc(huspenina)z vepřové hlavy: Hlavu kartáčkem důkladně umyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření, oloupaný česnek a cibule zbavené vrchní slupky(zbytek slupek necháme na barvu). Osolíme, zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené a slabým varem vaříme doměkka. Pokud použijeme papiňák, vše zalijeme 1a3/4l studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a uvedeme k varu. Poté plamen ubereme na minimum a pod tlakem vaříme 1a1/2hodiny. Měkké maso z vývaru vytáhneme a necháme zchladnout. Poté ho obereme od kostí a společně s kůží nakrájíme na menší kousky. Horký vývar přecedíme do jiného hrnce. Přidáme ocet, zavařenou, nakrájenou zeleninu i s nálevem a nakrájené maso. Opět uvedeme k varu a na plný výkon sporáku vaříme bez zakrytí ještě 10minut. Do hrnečku odebereme přibližně 150ml, vsypeme želatinu a necháme 10minut za občasného prošlehání vidličkou rozpustit. Poté ji přilijeme k vývaru s masem a promícháme, již nevaříme. Nalijeme do vyššího brutvánku a necháme nejlépe do druhého dne uležet. Můžeme také nalít do formy na srnčí hřbet, který vyložíme potravinářskou folií pro snadnější vyklopení. Část teplého sulcu také můžeme nalít do silikonových formiček na muffiny, nebo jiných vhodných misek. Po ztuhnutí vyklopíme na talíř a podáváme s chlebem, octem a cibulí.
Poznámka k receptu na Sulc(huspenina)z vepřové hlavy: Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny. V masně Inpost měli vepřové hlavy 1kg/12.80kč, manžel neodolal a koupil celou hlavu. V syrovém stavu toho bylo 3,5kg. Po uvaření a obrání bylo 1,5kg masa, 1/2kg kůží a 1,5kg kostí. Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné. Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz:-) Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit. Pro lepší přehled přidávám pár podobných.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sulc(huspenina)z vepřové hlavy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 1 vepřová hlava(měla 3,5kg) přeseknutá na 4 ks 15 kuliček celého pepře 2 cibule 5 stroužků česneku 1 malá sklenka Hradišťanky/kdo nemá rád v sulcu zeleninu-vynechá 1 dl octa 1 sáček sypké želatiny/10g sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sulc(huspenina)z vepřové hlavy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sulc(huspenina)z vepřové hlavy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sulc(huspenina)z vepřové hlavy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|