|
Recept na Sulc-huspenina z hříbků
Recept na Sulc-huspenina z hříbků je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Sulc-huspenina z hříbků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g očištěných tvrdších hříbků 170 ml nálevu z Deka+230 ml vody 50 ml vody+1 sáček sypké želatiny/10g podle chuti a potřeby cukr krupice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sulc-huspenina z hříbků
Recept na Sulc-huspenina z hříbků: Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez pokličky vařit 10minut. Hříbky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. V kastrůlku převaříme 50ml vody a necháme trochu zchladnout. Vsypeme želatinu, promícháme a necháme 10minut nabobtnat. Mezitím dáme okapané hříbky opět do hrnce, zalijeme nálevem z Deka, přidáme 230ml vody a uvedeme k varu. Poté pozvolna vaříme 10minut, stáhneme ze sporáku a přilijeme vidličkou prošlehanou želatinu. Formu na srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, naplníme ji hříbkovou směsí a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.
Poznámka k receptu na Sulc-huspenina z hříbků: Nakládala jsem hříbky do sladkokyselého nálevu s Dekem. Zbyly mi hříbky i nálev, tak jsem udělala velice dobrou chuťovku.. Do hotového nálevu jsem přidala trochu cukru. Máme raději sladší, ale záleží na každého chuti. Při krájení doporučuji použít hodně ostrý nůž.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sulc-huspenina z hříbků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.10.2014
- Počet porcí: 1 silikonová forma na srnčí hřbet
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 350 g očištěných tvrdších hříbků 170 ml nálevu z Deka+230 ml vody 50 ml vody+1 sáček sypké želatiny/10g podle chuti a potřeby cukr krupice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sulc-huspenina z hříbků,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sulc-huspenina z hříbků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sulc-huspenina z hříbků
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|