|
Recept na Sulc (huspenina)
Recept na Sulc (huspenina) je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Sulc (huspenina) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vepřové nožičky, 2 kolena, 1 vepřový jazyk (nemusí být), kořenová zelenina (na 1 kg vařeného masa bez kostí asi 2 velké mrkve, 2 velké petržele, 1 celer), bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, ocet..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sulc (huspenina)
Recept na Sulc (huspenina): Nožičky, kolena a jazyk zalejeme studenou vodou, aby byly ponořené, přidáme koření v látkovém uzlíčku, osolíme a necháme zvolna vařit do hodně měkka. Uvařené částečně vychladlé maso obereme z kostí (jazyk je nutno oloupat), zvážíme, nakrájíme na drobné kostky, kůže umeleme na masovém strojku. Ve vývaru uvaříme zeleninu nakrájenou na kostičky. Pak smícháme maso a zeleninu, zalijeme vývarem (množství podle potřeby), dochutíme octem, solí a pepřem a nalijeme na pekáček nebo na hluboký pečící plech a necháme ztuhnout. Pokud se na vrchu usadí tuk, sebereme ho. Podáváme studené s chlebem, cibulí a octem, ale četla, jsem, že v Německu se sulc podává na Silvestra s teplými šťouchanými bramborami.
Poznámka k receptu na Sulc (huspenina): Moje teta ještě na dno pekáčku rozloží plátky natvrdo vařených vajec a na kostičky nakrájené kyselé okurky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sulc (huspenina), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 01.03.2009
- Počet porcí: 4-10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 3 vepřové nožičky, 2 kolena, 1 vepřový jazyk (nemusí být), kořenová zelenina (na 1 kg vařeného masa bez kostí asi 2 velké mrkve, 2 velké petržele, 1 celer), bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, ocet.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sulc (huspenina),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sulc (huspenina) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sulc (huspenina)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|