RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu, recepty Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu, Studený, řez, jahodami, , aneb, Ivanino, , jahodové, , Ti


Recept na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu

Recept na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 PL cukru krupice 2 balíčky dlouhých piškotů 1/2 balíčku kulatých piškotů na poslední vrstvu 1 hrnek silné instantní kávy 3 lžičky rumu, nebo Amaretta ( nebo 2 lžičky vaječného koňaku ) 3 vejce 1 smetana na šlehání 1 miska jahod - asi 150 gramů capucino + kakao + skořice 500 gramů mascarpone , ale ve slevě po 24 Kč z Globusu kakao, capuccino v prášku, skořice 1 ztužovač šlehačky ¨.

Studený řez s jahodami  aneb Ivanino  jahodové  Tiramisu
Zvětšit obrázek

Recept na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu

Recept na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu:
Uvaříme si silnou kávu, kterou si dáme vychladit a pak do ní zakápneme rum nebo Amaretto. Dál si oddělíme žloutky a bílek do dvou misek. Žloutky pak šleháme s cukrem do pěny. Přidáme opatrně mascarpone, ale hned ho nešleháme. Nejdříve počkáme pomalým míchaním, až se žloutky s cukrem a mascsarpone spojí úplně. Až pak teprve vše pomalu ušleháme. Přidáme pak i jednu ušlehanou smetanu ke šlehání se ztužovačem. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně přidáme ke směsi z mascarpone a žloutků, cukru a vmícháme, aby byl krém nadýchaný a nesplaskl. Vkladáme nejříve piškoty, namočené jen z jedné strany do kávy s rumem, nebo Amarettem a položíme na dno formy, nebo mísy a potřeme krémem a posypeme vždy capuccinem a kakaem, skořicí a pak dáme na krém vrstičku jahod a opakujeme vše do spotřebování piškotů a krému. Končíme krémem a vše posypeme pak skořicí, capuccinem a kakaem. Dáme na 12 hodin do chladu. Udělala jsem s poprvé více vrstev piškotů a krému, aby byl dortík vyšší. Zdobila jsem šlehačkou.

Poznámka k receptu na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu:
Zkusila jsem mascarpone, neboť v Globusu jej prodávají nyní za 24 Kč jen, což je prima "akce" a tak jsem si je koupila do zásoby a zkusila jinak než tradičně po česku s pomazánkovým máslem nebo s Lučinou. Protože to pak vyjde levněji a pak se dá i toto na prima moučník odpoledne servírovat i ke kávě aneb ráno. Inspirovala jsem se receptem z portálu Vaření.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 25.07.2011
  • Počet porcí: 12 - celá dortová forma nebo mísa
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 2 PL cukru krupice 2 balíčky dlouhých piškotů 1/2 balíčku kulatých piškotů na poslední vrstvu 1 hrnek silné instantní kávy 3 lžičky rumu, nebo Amaretta ( nebo 2 lžičky vaječného koňaku ) 3 vejce 1 smetana na šlehání 1 miska jahod - asi 150 gramů capucino + kakao + skořice 500 gramů mascarpone , ale ve slevě po 24 Kč z Globusu kakao, capuccino v prášku, skořice 1 ztužovač šlehačky ¨
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na studený řez s jahodami aneb ivanino jahodové tiramisu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Studený řez s jahodami aneb Ivanino jahodové Tiramisu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist