|
Recept na Studená kefírová polévka s červenou řepou
Recept na Studená kefírová polévka s červenou řepou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Studená kefírová polévka s červenou řepou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 lt vychlazeného kefírového mléka, zhruba 1/2 menší sklenice nakládané červené řepy, sůl, půlka salátové okurky, lahůdková cibulka, 3 vařená vejce nebo ztracená, zhruba 2-3 ks vařených brambor - dle velikosti, zakysaná smetana - stačí 3 vrchovaté lžičky, čerstvý kopr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Studená kefírová polévka s červenou řepou
Recept na Studená kefírová polévka s červenou řepou: Do kefírového mléka zamícháme červenou řepu i s nálevem a dále přidáme na malé kostičky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou okurku i se slupkou, mladou cibulku dle vlastní chuti, brambory nakrájené na kostky, dle potřeby dosolíme a vše smícháme. Můžeme nechat ještě chvíli vychladit. Já jsem připravovala vejce ztracená - do většího množství vody přidáme sůl a ocet a když nám vaří, tak opatrně nízko nad hladinou vklepneme jedno vejce po druhém. Snažíme se, aby se bílek obalil kolem žloutku, voda nám musí pořád vařit. Vaříme zhruba 4 minuty a vyjmeme.Můžeme si taky vejce jen uvařit, mohly by stačit i 2 ks. Na talíř dáme polévku, doprostřed vejce, vedle kopeček zakysané smetany. Okolo posypeme čerstvým koprem.
Poznámka k receptu na Studená kefírová polévka s červenou řepou: Zdroj receptu: Blesk - recept zaslala paní Laima Mitiene. Polévka pochází z Litvy. Autorka píše, že ji v Litvě považují za svůj boršč a říkají ji šaltibarščiai, je totiž studená. Vyslovit to ale neumím :-)) Já jsem dala brambory přímo do polévky - nakrájené na kostky, ale měly by to být malinké brambůrky a podávat je spíše zvlášť. Tak snad někdo vyzkouší :-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Studená kefírová polévka s červenou řepou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 24.07.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1/2 lt vychlazeného kefírového mléka, zhruba 1/2 menší sklenice nakládané červené řepy, sůl, půlka salátové okurky, lahůdková cibulka, 3 vařená vejce nebo ztracená, zhruba 2-3 ks vařených brambor - dle velikosti, zakysaná smetana - stačí 3 vrchovaté lžičky, čerstvý kopr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na studená kefírová polévka s červenou řepou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Studená kefírová polévka s červenou řepou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Studená kefírová polévka s červenou řepou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|