Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
160 ml smetany se 40% tuku 180 ml mléka 160g čokolády se 70% kakaa 100g mátové čokolády 3 lžíce třtinového cukru 70g čerstvé máty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou: Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit. Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs. Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky. Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko. Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut. Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci. Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.
Poznámka k receptu na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou: Tipy a triky k tomuto recceptu, stejně jako kompletně rozfocený postup najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/matova-zmrzlina-s...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 12.11.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 160 ml smetany se 40% tuku 180 ml mléka 160g čokolády se 70% kakaa 100g mátové čokolády 3 lžíce třtinového cukru 70g čerstvé máty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „studená delikatesa“: mátová zmrzlina s čokoládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
|
|