|
Recept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka
Recept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Štrúdl, závin z vína nebo mléka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
•800g (1 kg) hladká mouka 00 •500g (600 g) 100% tuk •3 vejce (3 vejce) •200 ml (250 ml) bílého vína, NEBO!!! mléka •Sůl •. •Náplň na 1ks: •Strouhanka 2 PL •Jablka asi ¼ kg •Rozinky •Cukr písek 2-3 PL •Skořice 1 KL •Ořechy sekané.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka
Recept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka: Do osáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je zapracujeme. Postupně přiléváme tekutinu a až posléze těsto zpracujeme na vále rukama. Těsto uložíme do chladu a připravíme si jablka na náplň. Omytá můžeme okrájet a nastrouhat na velké slze, či nakrájet na kostičky. Můžeme je trošku podlábit a slít uvolněný mošt. Těsto rozdělíme na 6 (8) ks a rozválíme na pomoučeném vále. Pláty naplníme, zavineme (spoje napřed potřeme vodou) a upečeme na suchém plechu při 200°C. Poznámka: Těsto není třeba hníst úplně dohladka… Kousky tuku v těstě nejsou na škodu a takové těsto více „listuje“ Tento štrúdl se NEroluje!!! Na střed pásu těsta se dá náplň a kraje se přehnou přes sebe. Tím se předejde srazku (brousku) který se vytvoří, když těsto zavinete s náplní dohromady. Závin par excellence je z kompotových broskví (meruňek) s marcipánovou vložkou
Poznámka k receptu na Štrúdl, závin z vína nebo mléka: Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štrúdl, závin z vína nebo mléka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 13.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: •800g (1 kg) hladká mouka 00 •500g (600 g) 100% tuk •3 vejce (3 vejce) •200 ml (250 ml) bílého vína, NEBO!!! mléka •Sůl •. •Náplň na 1ks: •Strouhanka 2 PL •Jablka asi ¼ kg •Rozinky •Cukr písek 2-3 PL •Skořice 1 KL •Ořechy sekané
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štrúdl, závin z vína nebo mléka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štrúdl, závin z vína nebo mléka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|