|
Recept na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem
Recept na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 1 pomazánkové máslo, 2 krabičky od pomazánkového másla polohrubé mouky. Na náplň: 300g očištěné a na kostičky nakrájené rebarbory, 3 nastrouhaná jablka, 2 skořicové cukry. Pod jablka s rebarborou: 1 tvaroh, 1 pomazánkové máslo, půl balíčku vanilkového-suchého pudinku, 2 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek. Na pomazání štrůdlů cca 200h rozpuštěného másla..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem
Recept na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem: Z pomazánkového másla a mouky si vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout. Rebarboru si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k rebarboře. Obojí posypeme skořicovým cukrem a promícháme. Tvaroh a pomazánkové máslo si promícháme se žloutkem, pudinkem a cukrem. Těsto si rozkrojíme napůl a vyválíme 2 pláty. Každý plát potřeme umíchaným tvarohem a posypeme polovinou rebarbory s jablky. Boky plátů malinko přehneme dovnitř, aby nám náplň nevytékala a srolujeme do štrúdlů. Každý pomažeme máslem a dáme na plech s pečícím papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30-35 min. na 200 stupňů.
Poznámka k receptu na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem: Těsto na štrúdl je z mého receptu zde na Topreceptech. Ostatní je moje improvizace.http://www.toprecepty.cz/recept/4277-strudlik-i-pr...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 18.08.2011
- Počet porcí: 2 štrůdly
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Na těsto: 1 pomazánkové máslo, 2 krabičky od pomazánkového másla polohrubé mouky. Na náplň: 300g očištěné a na kostičky nakrájené rebarbory, 3 nastrouhaná jablka, 2 skořicové cukry. Pod jablka s rebarborou: 1 tvaroh, 1 pomazánkové máslo, půl balíčku vanilkového-suchého pudinku, 2 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek. Na pomazání štrůdlů cca 200h rozpuštěného másla.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|