|
Recept na Štrůdl s opilými jablky
Recept na Štrůdl s opilými jablky je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Štrůdl s opilými jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
330g rozváleného listového těsta 4 větší kyselejší jablka 3PL rumu nejlépe Božkovského můžete přidat k jablkům do rumu také rozinky ( u nás se nejí, takže my bez ) a dále 25g másla 15g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) 25g strouhanky ( někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost ) 1KL skořice 2 hřebíčky a půl badyánu ( rozdrcené najemno ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štrůdl s opilými jablky
Recept na Štrůdl s opilými jablky: Nejprve oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Zalijeme je rumem a šťávou z citronu. Necháme je alespoň půl hodiny sát, občas promícháme, aby se veškerá tekutina vstebala do jablek. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máme rozválené těsto i s pečícím papíem, použijeme ho. Na pánev dáme rozpustit máslo, přisypeme cukr, koření a strouhanku a necháme zkaramelizovat. Troubu předehřejeme na 180C. Jablka naklademe doprostřed těsta, posypeme strouhankovou směsí a zabalíme. Těsně před vložením do trouby štrůdl zlehka postříkáme studenou vodou. Těsto pak bude křupavější a bude lépe listovat, než pokud ho potřeme vejcem nebo máslem. Pečeme dozlatova.
Poznámka k receptu na Štrůdl s opilými jablky: Tento recept pochází z knihy Recepty z farmářského trhu od Hany Michopulu, která jej převzala od staré kavárnické rodiny Diglasů. Fotopostup ( pro začátečníky ) a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štrůdl s opilými jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 22.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 330g rozváleného listového těsta 4 větší kyselejší jablka 3PL rumu nejlépe Božkovského můžete přidat k jablkům do rumu také rozinky ( u nás se nejí, takže my bez ) a dále 25g másla 15g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) 25g strouhanky ( někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost ) 1KL skořice 2 hřebíčky a půl badyánu ( rozdrcené najemno )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štrůdl s opilými jablky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štrůdl s opilými jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štrůdl s opilými jablky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|