RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Štrúdl 2 v 1

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Štrúdl 2 v 1, recepty Štrúdl 2 v 1, Štrúdl, 2, 1


Recept na Štrúdl 2 v 1

Recept na Štrúdl 2 v 1 je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády. K přípravě Štrúdl 2 v 1 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hladké mouky nebo v poměru 1:1 s moukou výběrovou, 20 dkg cukru, krupice, vanilkový cukr, 1 ks čerstvého droždí, 3 žloutky, sůl, 2 lžíce rumu. 25 dkg tuku ve složení máslo, zlatá haná a sádlo, mléko podle potřeby Náplň: 0,5 kg tvarohu ve vaničce, 25 dkg tvarohu ve staniolu, 25 dkg zakysané smetany – 16%, vanilkový cukr,1 vajíčko, cukr krupice podle potřeby, jak jste zvyklí sladit a rum na ochucení, rozinky namočené v rumu Drobenka: hrubá mouka, cukr krupice a změklé máslo.

Štrúdl 2 v 1
Zvětšit obrázek

Recept na Štrúdl 2 v 1

Recept na Štrúdl 2 v 1:
Kynuté těsto si zaděláme klasickým způsobem, jak jste zvyklí nebo takto. Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat. Mezitím si do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám - vše musí být vlažné - a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů – udělám si z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky. Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou. Toto těsto jsem si rozdělila na 4 díly a každý díl si vyválela na obdélník. Potřeme ho tvarohovou náplní, posypeme rozinkami a z delší strany proti zamotáme jakoby 2 rolády, ale ne až těsně k sobě. Konce závinu k sobě těsně přitiskneme a přeložíme na plech vymaštěný sádlem. Necháme kynout cca 20 minut, pak do vzniklé mezery dáme dobrá švestková povidla, kraje potřeme vajíčkem a nakonec zasypeme drobenkou. Upečeme v troubě a prochladlé krájíme na řezy.

Poznámka k receptu na Štrúdl 2 v 1:
Minulý rok jsem si upekla švestková povidla v troubě a jelikož nejsou tak hustá, jako vařená, tak jsem je chtěla nějak zpracovat. Z klasických koláčků, kam se dávají navrch s drobenkou, by mně určitě sjela dolů a tak jsem na to šla takto. Ale abych byla upřímná, tak už to jinak dělat nebudu. Je to rychle hotové, nic nikam nevyteče a navíc velmi chutné. Sice umělecký dojem není stoprocentní, ale tyto štrúdly každého překvapí svojí chutí, kdy se snoubí a hezky rozleží tvaroh s povidly a i druhý den je krásně vláčný. Zkuste, nebudete litovat, ať vám chutná jako nám. Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta.A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceńujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby ty štrúdly byly málo nakynuté,těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek. A ještě k naší mateřštině, štrúdl se opravdu píše ú, nebyla jsem si tím jista, tak jsem si to raději ověřila :-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štrúdl 2 v 1, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 23.03.2010
  • Počet porcí: 6-8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády
  • Suroviny: 1 kg hladké mouky nebo v poměru 1:1 s moukou výběrovou, 20 dkg cukru, krupice, vanilkový cukr, 1 ks čerstvého droždí, 3 žloutky, sůl, 2 lžíce rumu. 25 dkg tuku ve složení máslo, zlatá haná a sádlo, mléko podle potřeby Náplň: 0,5 kg tvarohu ve vaničce, 25 dkg tvarohu ve staniolu, 25 dkg zakysané smetany – 16%, vanilkový cukr,1 vajíčko, cukr krupice podle potřeby, jak jste zvyklí sladit a rum na ochucení, rozinky namočené v rumu Drobenka: hrubá mouka, cukr krupice a změklé máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štrúdl 2 v 1, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štrúdl 2 v 1 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štrúdl 2 v 1

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist