|
Recept na Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
Recept na Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1.kg brambor hrubá a hladká mouka půl na půl. Množství podle potřeby . Dneska každá váže jinak . 2 ks. Vejce sádlo na omaštění cukr do zelí Sůl, trochu pepře 1 ks velkou cibuli 20 dkg slaniny (špeku) vařené uzené maso ( bok, krkovička ..) 0.5 kg kysané zelí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
Recept na Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak: Jo, jo, posledně to nechtěl tatík jíst. Ty řeči, že to vypadá jako by to už někdo jednou... Tak tady je dobrá rada jak na to. Brambory kup v obchodě, dneska Tě na zahrádku honit nebudu, ani prasátko se kvůli tomu porážet nemusí. Natož do mlýna není třeba se vypravit. Nastrouhej brambory do misky nech chvilku odstát. Slij polovinu vody a zamíchej vejce, osol, přidej pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto. To trefíš. A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělej z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáš, jak vyplavou, tak přidej pět minut a je hotovo. Vyber postupně sítem a omasti sádlem. Zelí uvař opravdu jenom s trochou cukru. Vlastě co Ti do toho kecám, udělej to, jak jste zvyklí. Slaninu opeč s cibulkou na přelití. Maso nakrájej na plátky a dej zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelij cibulkou se slaninou a jemu řekni, že to jsou bosáky. Bude dlabat jako o závod.
Poznámka k receptu na Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak: Rebečko přidej foto pokud máš. Jinak může přidati kdokoliv.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 01.09.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1.kg brambor hrubá a hladká mouka půl na půl. Množství podle potřeby . Dneska každá váže jinak . 2 ks. Vejce sádlo na omaštění cukr do zelí Sůl, trochu pepře 1 ks velkou cibuli 20 dkg slaniny (špeku) vařené uzené maso ( bok, krkovička ..) 0.5 kg kysané zelí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na strapačky se zelím a uzeným trochu jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|