|
Recept na Štramberské uši
Recept na Štramberské uši je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Štramberské uši budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vejce, 170 g cukr moučka, 50 g medu, 300 g hladké mouky, 1/3 lžičky sody, strouhaná citronová kůra a 1 lžička perníkového koření ( nebo Sladkého pečení od Avokada, nebo špetka badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štramberské uši
Recept na Štramberské uši: Vypracujeme těsto a necháme 24 hod odpočinout v chladu. Druhý den vyválíme co nejtenčeji a vykrajujeme větší oválné placičky. Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na 170 °C tak asi 3-5 min, jen co zrůžoví, musí být lehce nedopečené. Za tepla se srolují do tvaru ouška, dají vystydnout do užší skleničky, aby držely tvar a nerozvinuly se. Můžete dělat třeba jen menší placičky nebo vykrajovat různé tvary - je do dobré chroupání.
Poznámka k receptu na Štramberské uši: Toto pečivo se peče od 13. stol. na počest vyhnání Tatarů při obléhání Štramberka. Obyvatelé pak našli pytle nasolených uší, které Tataři uřezávali křesťanům.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štramberské uši, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 19.09.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: 2 vejce, 170 g cukr moučka, 50 g medu, 300 g hladké mouky, 1/3 lžičky sody, strouhaná citronová kůra a 1 lžička perníkového koření ( nebo Sladkého pečení od Avokada, nebo špetka badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štramberské uši,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štramberské uši - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štramberské uši
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|