|
Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku
Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Sterilované zelí dušené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
670 g bílého sterilovaného zelí 5 g vyuzeného špeku 5 g valašské slaniny 1 cibule 1 pl oleje 1 pl hladké mouky 1 kl celého kmínu 1 dl vody dle potřeby sůl,cukr,ocet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku
Recept na Sterilované zelí dušené v papiňáku: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2minuty osmahnout. Pak přidáme cibulku, další 2minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy. Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty. Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici hotovou.
Poznámka k receptu na Sterilované zelí dušené v papiňáku: Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh. Místo zasmažené mouky se může použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí. Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sterilované zelí dušené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 670 g bílého sterilovaného zelí 5 g vyuzeného špeku 5 g valašské slaniny 1 cibule 1 pl oleje 1 pl hladké mouky 1 kl celého kmínu 1 dl vody dle potřeby sůl,cukr,ocet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sterilované zelí dušené v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sterilované zelí dušené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sterilované zelí dušené v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|