|
Recept na Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou
Recept na Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hovězího masa (já dělala z roštěnky), 1-2 lžíce kořenící směsi na stejky, cibule, 1 větší mrkev, 1 červená paprika, 1 hrst hrášku, 1 hrst fazolek, kousek brokolice, 3 lžíce smetany na zjemnění, 1 kostka masoxu (kdo nemá rád,nedává), hladká mouka na zahuštění a obalení, olivový olej, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou
Recept na Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou: Z hovězího masa si nakrájíme tenké plátky které naklepeme, osolíme a dost posypeme kořením na steiky z obou stran, pak je obalíme v mouce a hned zprudka opečeme v hrnci na oleji. Když jsou opečený, tak je vyndáme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, až nám zhnědne, dáme plátky zpátky, zalijeme vodou (vývarem), stáhneme oheň a dusíme tak dlouho, až maso změkne. Mezi dušením si nakrájíme zeleninku, mrkev + papriku na proužky, brokolici na malé kousky a když už je maso téměř hotové a voda vydušená, zahustíme moukou, přidáme připravenou zeleninku, promícháme , zalijeme vodou (vývarem z masoxu), je-li třeba dosolíme a dodusíme, až je maso úplně měkké a zeleninka tak akorát, přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.
Poznámka k receptu na Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou: Je to postup ze začátku dost podobný roštěnkám a to stejkové koření nám udělá výbornou chuť a my jsme si dneska moc pochutnali! Já jsem měla knedlíky a manžel jeho oblíbenou rýži.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 30.01.2010
- Počet porcí: 4 po 2 kusech masa
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800 g hovězího masa (já dělala z roštěnky), 1-2 lžíce kořenící směsi na stejky, cibule, 1 větší mrkev, 1 červená paprika, 1 hrst hrášku, 1 hrst fazolek, kousek brokolice, 3 lžíce smetany na zjemnění, 1 kostka masoxu (kdo nemá rád,nedává), hladká mouka na zahuštění a obalení, olivový olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|