|
Recept na Štefanovské sciskanice
Recept na Štefanovské sciskanice je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Štefanovské sciskanice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg v šupke uvarených zemiakov, asi 300 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 kocka droždia, 50 g masla, soľ Plnka : 250 g kyslej smotany, 100 g detskej krupice, masť alebo maslo, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štefanovské sciskanice
Recept na Štefanovské sciskanice: Zemiaky na jemno nastrúhame, pridáme roztopené maslo, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 cm ). Každú placku potrieme rozpustenou masťou, potom ju potrieme smotanou, posypeme krupicou a trocha osolíme. Stočíme a ukladáme tesne k sebe do vymasteného pekáča. Placky potrieme tukom, navrch natrieme zvyšok smotany a v rúre upečieme. Podávame ako prílohu k polievkam a k omáčkam, narezané na kúsky chutia aj k vínu. Sú výborné aj s kyslým mliekom.
Poznámka k receptu na Štefanovské sciskanice: danielle72: že jo??
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štefanovské sciskanice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 21.06.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg v šupke uvarených zemiakov, asi 300 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 kocka droždia, 50 g masla, soľ Plnka : 250 g kyslej smotany, 100 g detskej krupice, masť alebo maslo, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štefanovské sciskanice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štefanovské sciskanice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štefanovské sciskanice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|