|
Recept na Štědrák
Recept na Štědrák je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Štědrák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g polohrubé mouky 1 žloutek trochu soli 70 g moučkového cukru 80 g másla 20 g droždí 3 dl mléka 1 vejce na potření; Ořechová náplň: 120 g ořechů 100 g moučkového cukru voda vanilkový cukr; Maková náplň: 120 g máku 100 g moučkového cukru mletá skořice voda; Povidlová náplň: 150 g švestkových povidel voda 40 g moučkového cukru mletá skořice malinová šťáva 1 PL rumu; Tvarohová náplň: 150 g tvarohu 1 PL moučkového cukru vanilkový cukr 0,5 citronu, - nastrouhaná kůra z 1 vejce 1 PL hrubé mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štědrák
Recept na Štědrák: Připravíme dost husté kynuté těsto. Když dobře vykyne, rozdělíme ho na pět dílů a každý díl samostatně vyválíme na tenko. Jeden díl přeložíme na vymaštěný plech, natřeme ořechovou náplní, přikryjeme druhým dílem těsta, potřeme makovou náplní, přiložíme třetí díl těsta, natřeme ho povidlovou náplní a přikryjeme čtvrtým dílem těsta, který natřeme tvarohovou náplní. Nakonec náplň zakryjeme posledním vyváleným dílem těsta, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a ve vyhřáté troubě upečeme. Krájíme až zcela vychladlý. Příprava ořechové náplně: Rozemleté ořechy smícháme s cukrem a malým množstvím vody, chvíli povaříme, dochutíme vanilkovým cukrem. Příprava makové náplně: Mletý mák smícháme s cukrem a skořicí, rozředíme podle potřeby vodou a chvíli povaříme. Příprava povidlové náplně: Švestková povidla rozvaříme s vodou, přidáme cukr, skořici, malinovou šťávu, rum a všechno dohromady promícháme. Příprava tvarohové náplně: Měkký tvaroh propasírujeme přes síto, přidáme moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek a všechno dohromady promícháme. Nakonec zlehka přimícháme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílku. Je-li náplň hustá, přidáme trochu smetany, je-li řídká, přimícháme strouhanku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štědrák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aja.g (Alena)
- Datum vložení: 08.09.2009
- Počet porcí: 4 - 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g polohrubé mouky 1 žloutek trochu soli 70 g moučkového cukru 80 g másla 20 g droždí 3 dl mléka 1 vejce na potření; Ořechová náplň: 120 g ořechů 100 g moučkového cukru voda vanilkový cukr; Maková náplň: 120 g máku 100 g moučkového cukru mletá skořice voda; Povidlová náplň: 150 g švestkových povidel voda 40 g moučkového cukru mletá skořice malinová šťáva 1 PL rumu; Tvarohová náplň: 150 g tvarohu 1 PL moučkového cukru vanilkový cukr 0,5 citronu, - nastrouhaná kůra z 1 vejce 1 PL hrubé mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štědrák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štědrák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štědrák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|