|
Recept na Steak z vepřové panenky paní Colombové
Recept na Steak z vepřové panenky paní Colombové je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Steak z vepřové panenky paní Colombové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 steaky z vepřové panenky (150-200g/ks) mořská sůl, čerstvě mletý pepř čtyř barev olivový olej, Lopenická slanina cibule žlutá a červená, brambory.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Steak z vepřové panenky paní Colombové
Recept na Steak z vepřové panenky paní Colombové: Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Na nepřilnavou pánev si dáme opéct tři plátky Lopenické slaniny do křupava. Po opečení slaninu dáme bokem. Na pánev, kde nám zůstal slaninový výpek – tedy dostatek tuku pro opečení steaků, vložíme všechny tři steaky a opékáme z každé strany cca 3 - 5 minut (dle požadované propečenosti steaku). Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Vhodnou přílohou jsou cibulové brambory, které si připravíme tak, že oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější plátky (cca 8 plátků na porci) které předem osolíme a opepříme a tyto vkládáme skoro na „stojáka“ do vhodné zapékací misky střídavě s cibulí. Vše následně ještě osolíme a opepříme a dáme péct dokud brambory nebudou krásně měkké a křupavé. Při servírování brambory přelijeme domácí tatarkou (majonéza, kyselá okurka, červená cibule, hořčice, sůl, pepř) a nezbytně doplníme usmaženým volským okem a křupavým plátkem opečené Lopenické slaniny.
Poznámka k receptu na Steak z vepřové panenky paní Colombové: Velmi oblibené jídlo mé manželky - proto ten název :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak z vepřové panenky paní Colombové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 04.02.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 3 steaky z vepřové panenky (150-200g/ks) mořská sůl, čerstvě mletý pepř čtyř barev olivový olej, Lopenická slanina cibule žlutá a červená, brambory
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak z vepřové panenky paní colombové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak z vepřové panenky paní Colombové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak z vepřové panenky paní Colombové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|