|
Recept na Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem
Recept na Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g 2 hermelíny 2 cibule 100 g špeku olivový olej čerstvě mletý barevný pepř hrubě mletá mořská sůl 1-2 lžíce čerstvého másla 100 ml masového vývaru nebo horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem
Recept na Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem: Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan. Potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den). Hodinu a půl před úpravou přemístíme do pokojové teploty, aby bylo maso rovnoměrně tepelně připravené. Troubu předehřejeme na 150°C a vložíme do ní talíře k podávání. V pánvi rozehřejeme špek, který jsme pokrájeli na kostičky a opečeme na něm tenká kolečka cibule dohněda. Přendáme do vhodné nádoby, navrch položíme podélně rozkrojený hermelín (řeznou stranou vzhůru) a udržujeme horké, ale křupavé v troubě. Dobře rozehřejeme vhodnou pevnou (nejlépe litinovou) pánev, potřeme ji kůží ze špeku a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendámee na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, cca 100 ml horkého masového vývaru, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Maso klademe na talíře, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme kostičkami špeku a kolečky restované cibulky a navrch položíme polovinu rozpečeného hermelínu.
Poznámka k receptu na Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem: to je krása steak medium a skvělá příloha
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 16.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak) po 200 g 2 hermelíny 2 cibule 100 g špeku olivový olej čerstvě mletý barevný pepř hrubě mletá mořská sůl 1-2 lžíce čerstvého másla 100 ml masového vývaru nebo horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným hermelínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|