Recept na Steak jak z moc drahé restaurace
Recept na Steak jak z moc drahé restaurace je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Steak jak z moc drahé restaurace budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg black angus svieckovy filet 1 kg sladke zemiaky oranzove 2 zvazky špargľa zelená 1 cesnak mensi zvazok rozmarín cerstvy 8 ks paradajky cherry na stopke 250 ml vino cervene 100 g maslo olej rastlinný 100 ml mlieko zvazok pazitka 1 ks cibuľa červená mala korenie cerstvo drvene sol morska drvena.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Steak jak z moc drahé restaurace
Recept na Steak jak z moc drahé restaurace: Black Angus svieckova je jedna z tych najdrahsich ale tato draha zakladna surovina vam garantuje uspech ako v drahej restauracii. Svieckovu sme naporcovali na 250 g porcie .Klasicky sa v drahej restauracii tieto steaky daju priamo na grill.Doma sa da tak ,ze porcie sme zlahka natreli rastlinym kvalitnym olejom bez chuti ( aby olej nekonkuroval chuti kvalitneho masa).Tym ze maso je velmi kvalitne sa nemarinovuje a posypava specialnymi grilovaci koreniami.(Na to si kupte lacne maso a dajte ho do marinady cez noc). Tazku liatinovu grilovaciu panvicu s drazkami sme rozohriali nad silnym plamenom.Na steaky ( treba mat dobry extraktor lebo to dymi) cca 3 minuty na kazdej strane sme opekali( tak aby sme mali pekne vypalene pasiky , dakdo robi aj do kriza.Poukladali sme na kazdy steak rozpucene struciky cesnaku a kusok rozmarinu trosku poolejovali a dali do rozohriatej rury dopiect cca 5 minut ( zalezi od truby) pozor aby vam cesnak aj rozmarin nezhorel a zhorkol. Lepsie je davat len bez ozdoby pod grill . Steaky treba nechat odlezat minimalne cca 5 minut na teplom mieste pred servirovanim.V maziary sme nadrvili cerstvo cierne korenie a morsku sol Ochutili. Situacia sa komplikuje ked jeden chce rare,druhy medium a treti well done . Potom treba robit kazdy steak samostatne. 2-Priloha sladke zemiakove pyre. Sladke oranzove zemiaky dame piect do rury dame vychladnut a osupeme. Do vacsej misky pokorenime pridame mlieko a maslo a pasirujeme ako tradicne pyre so zemiakov.Pred koncom pridame na drobno nakrajanu pazitku a premiesame. 3-Sparglu odlomime tvrdsie casti a dame kratko varit do osolenej vody cca 2 minuty. vyberieme scedime.Nachystame si cherry paradajky. Vypek z liatinoveho pekaca prelejeme na panvicu pridame na drobno nakrajanu cibulku a rozmarin osmazime pridame cherry paradajky opecieme, a pred koncom pridame sparglu ktory rychlo opecieme.Vyberieme paradajky a sparglu odlozime na teple miesto. Do panvice nalejeme cca 250ml dobreho cerveneho vina , a redukujeme tak o 1/3 pridame kusok masla na zahustenie sol korenie na chut.
Poznámka k receptu na Steak jak z moc drahé restaurace: Tu ma vyprovokovali ze tu machrujem a steak ako v drahej restauracii( ziadne grilovacie korenie ziadne marinovanie) sa doma robit neda.Ma to jednoduchu pricinu maso je tak strasne drahe ze ho retazce nepredavaju.Tento Black Angus by stal v prepocte za kilo viac ako Kc 700. http://www.lidovky.cz/jak-pripravit-nejlepsi-steak...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak jak z moc drahé restaurace, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nonya
- Datum vložení: 22.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg black angus svieckovy filet 1 kg sladke zemiaky oranzove 2 zvazky špargľa zelená 1 cesnak mensi zvazok rozmarín cerstvy 8 ks paradajky cherry na stopke 250 ml vino cervene 100 g maslo olej rastlinný 100 ml mlieko zvazok pazitka 1 ks cibuľa červená mala korenie cerstvo drvene sol morska drvena
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak jak z moc drahé restaurace,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak jak z moc drahé restaurace - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak jak z moc drahé restaurace
|
|