|
Recept na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč
Recept na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g másla, nebo Hery 180 g práškového cukru, kdo chce více sladké přidá cukr 170 g hrubé mouky 1 celý prášek do pečiva 3 vejce ostatní: 1 větší broskvový kompot 750 g, nebo jiný kompot s jiným ovocem broskvový džem - nemusí být 1 sáček bezbarvé želatiny smetana na šlehání, stačí i 1/2 kelímku 1 sáček Smetafixu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč
Recept na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vymažeme máslem a dáme péct na 180 stupňů a pečeme tak 20-30 minut, zkoušíme špejlí, každému peče trouba jinak a tak je čas jen orientační. Koláč necháme vychladnout, natřeme ho džemem, rozprostřeme okapané broskve, uděláme si želatinu ze šťávy co zbyla z broskví a dolijeme do 500ml vody dle návodu-NEVAŘIT! necháme jí zchladnout a vylijeme na broskve, částečně se nám vpije do koláče, který je pak krásně šťavnatý. Nakonec natřeme našlehanou smetanou se Smetafixem a dáme do lednice chladit.
Poznámka k receptu na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč: Ovocných koláčů je tu dost, ale s jiným těstem a krom toho ho sem dávám na přání Míši Medkové. Já jsem džem nepoužila, nemáme rádi koláč moc sladký a za chvíli bude sněden, dcera se přímo futruje. Vajíčka byly domácí od Šavlinky-přivezla mi je.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: koláčová forma
- Datum vložení: 01.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 150 g másla, nebo Hery 180 g práškového cukru, kdo chce více sladké přidá cukr 170 g hrubé mouky 1 celý prášek do pečiva 3 vejce ostatní: 1 větší broskvový kompot 750 g, nebo jiný kompot s jiným ovocem broskvový džem - nemusí být 1 sáček bezbarvé želatiny smetana na šlehání, stačí i 1/2 kelímku 1 sáček Smetafixu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatý, rychlý a osvěžující ovocný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|