|
Recept na Šťavnaté kuře v omáčce
Recept na Šťavnaté kuře v omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Šťavnaté kuře v omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí stehna (nebo 1 celé kuře naporcovat) 4 velké brambory 4 velké stroužky česneku 2 střední cibule 2 střední mrkve 2 lžíce plnotučné hořčice 1 velké jablko 2 lžičky kari (nebo 1x kari, 1x kurkuma) 1 sladká smetana, 2 lžíce zakysané smetany olej na vymazání pekáčku, příp. koření na kuře zelená nať petrželky Pod kůži kuřete přijde najemno nakrájené: 10 dkg slaniny 1 cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté kuře v omáčce
Recept na Šťavnaté kuře v omáčce: Směs pod kuře: Brambory nakrájíme na tenké hranolky (lépe a dříve změknou), mrkev a cibuli na nudličky, či jemné plátky. Jablko na kostky, česnek na plátečky, přidáme ostatní suroviny- tj. hořčici, kari, ½ kelímku smetany, lehce osolíme a vše důkladně promícháme. Směs poklademe na olejem potřené dno pekáčku a na něj položíme porce kuřecího, které jsme vylepšili vložením slaniny+cibule pod kůži, osolíme, příp. lehce posypeme kořením na kuře. Do pekáčku nalijeme trochu vody (asi 2cm na dně) a pečeme zakryté při 200st. min.1 hodinu. Průběžně kontrolujeme a příp. dolijeme ještě vodu, aby zůstala šťáva, protože za hodinu pečení se může voda odpařit. Po hodině pečení, až je kuře měkké, odkryjeme a dopékáme, dokud není kůrka křupavá. Potom porce kuřete vyděláme, do zbytku smetany zamícháme 2 lžíce zakysané smetany a již na plotýnce vmícháme do upečené směsi, promícháme a necháme prohřát – trošku probublat, ale nevařit. Do hotové omáčky zamícháme jemně nakrájenou nať petrželky
Poznámka k receptu na Šťavnaté kuře v omáčce: to vypadá už od pohledu lahodně
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté kuře v omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 14.12.2011
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí stehna (nebo 1 celé kuře naporcovat) 4 velké brambory 4 velké stroužky česneku 2 střední cibule 2 střední mrkve 2 lžíce plnotučné hořčice 1 velké jablko 2 lžičky kari (nebo 1x kari, 1x kurkuma) 1 sladká smetana, 2 lžíce zakysané smetany olej na vymazání pekáčku, příp. koření na kuře zelená nať petrželky Pod kůži kuřete přijde najemno nakrájené: 10 dkg slaniny 1 cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté kuře v omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté kuře v omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté kuře v omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|