|
Recept na Staropražské koláče
Recept na Staropražské koláče je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Staropražské koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 175 ml mléka, 75 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, špetka soli, 3OO g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, kůra z 1/2 citrónu, 80 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1/4 kostky droždí 1 rozšlehané vejce na potření koláčů Drobenka: 3 PL polohrubé mouky, 3 PL cukru krupice, 2 PL másla, 1/2 ČL mleté skořice Krém: 250 ml mléka, 50 g cukru, 1 žloutek, 3 PL polohr.mouky, 100 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staropražské koláče
Recept na Staropražské koláče: Suroviny na těsto dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. V době kynutí těsta si připravíme skořicovou drobenku a krém. Suroviny na drobenku dáme do misky a prstama důkladně propracujeme. Krém: V kastrolku si svaříme mléko s cukrem. Trochu mléka si předem odlijeme do misky, přidáme žloutek, mouku a promícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme obsah misky opatrně do kastrolu k mléku a mícháme, dokud směs nezhoustne. Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát, a pak tuto směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo. Šleháme, dokud není scela hladký. Hotový krém dáme vychladit do ledničky. Těsto vyndáme z DP, rozdělíme na 6 dílů a z každého vypracujeme koláč, který pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou a necháme cca 10 min. nakynout. Pak dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 15 min. Koláče necháme vychladnout. Studené koláče rozřízneme a naplníme vanilkovým krémem. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Staropražské koláče: Krém jsem použila (trošku upravený) http://www.toprecepty.cz/recept/5817-krem-na-dort/, ale je možno použít jakýkoliv váš oblíbený vanilkový krém, např. pudinkový. Já jsem zkoušela i ochucenou rostlinnou šlehačku (ta je na hlavní fotce), ale nebylo to ono. Vanilkový máslový krém je chutnější. Moji kluci nebyli schopni celý takto promazaný koláč jíst, tak jsem jim z neprokrojeného kusu krájela malé krajíčky a krémem jsem je namazala jako chleba máslem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staropražské koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 03.01.2010
- Počet porcí: 6 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Těsto: 175 ml mléka, 75 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, špetka soli, 3OO g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, kůra z 1/2 citrónu, 80 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1/4 kostky droždí 1 rozšlehané vejce na potření koláčů Drobenka: 3 PL polohrubé mouky, 3 PL cukru krupice, 2 PL másla, 1/2 ČL mleté skořice Krém: 250 ml mléka, 50 g cukru, 1 žloutek, 3 PL polohr.mouky, 100 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staropražské koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staropražské koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staropražské koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|