|
Recept na Staročeský pečený kapr
Recept na Staročeský pečený kapr je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Staročeský pečený kapr budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kapr (vcelku nebo porce), 120g slaniny, 1 cibule, 70g rozinek, 150ml bílého vína, 60g másla, 2 lžíce medu, šalvěj, mletý zázvor (nebo koření - Bylinkový kapr od Vitany) na šťouchané brambory: kysané zelí, osmažená cibulka se slaninou.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeský pečený kapr
Recept na Staročeský pečený kapr: Předem si naložíme rozinky do vína s medem. Kapra okořeníme, podložíme plátky slaniny a plátky cibule, potřeme máslem. Pečeme v pekáči 10 min na 200°C. Potom zmírníme teplotu na 120°C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 min. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Poznámka k receptu na Staročeský pečený kapr: http://www.rybadomaci.cz/cz/recepty/kapr-r40.aspx Recept jsem si upravila, místo mletého zázvoru a šalvěje jsem použila hotové koření a pekla jsem déle než je v orig. receptu - měla jsem celého kapra, tak možná proto potřeboval více času...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeský pečený kapr, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ilonah
- Datum vložení: 30.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 kapr (vcelku nebo porce), 120g slaniny, 1 cibule, 70g rozinek, 150ml bílého vína, 60g másla, 2 lžíce medu, šalvěj, mletý zázvor (nebo koření - Bylinkový kapr od Vitany) na šťouchané brambory: kysané zelí, osmažená cibulka se slaninou
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeský pečený kapr,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeský pečený kapr - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeský pečený kapr
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|