|
Recept na Staročeský chléb - velký bochník
Recept na Staročeský chléb - velký bochník je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Staročeský chléb - velký bochník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
460 ml vlažné vody, 2 lžíce octa, 3 1/2 lžičky soli, 150 g vařených, jemně strouhaných brambor, 900 g prosáté hladké mouky, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 - 3/4 lžičky fenyklu, anýzu a koriandru (koření, mimo kmín, pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři), 2 lžičky cukru, 2 lžičky sušeného droždí Na potření: 2 lžíce oslazené vody, 1 lžíce celého kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeský chléb - velký bochník
Recept na Staročeský chléb - velký bochník: Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost ke kraji. Program - klasik, kůrka střední, velký bochník.Toto množství je pro pekárnu Eta - Harmony, pro pekárny s menší nádobou, je třeba množství upravit. Bochník váží 1450-1500 g.
Poznámka k receptu na Staročeský chléb - velký bochník: Recept byl kdysi v nějakém časopise, ale určený pro pečení v normální troubě s čerstvým droždím.Tak jsem si ho zkoušela v pekárně, aby byl opravdu velký bochník, ale neutekl :-)) Tady doporučuji použít sušené droždí a dávku nezvyšovat. Majitelé menších pekáren si udějají chlebík třeba z poloviční dávky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeský chléb - velký bochník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 30.08.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 460 ml vlažné vody, 2 lžíce octa, 3 1/2 lžičky soli, 150 g vařených, jemně strouhaných brambor, 900 g prosáté hladké mouky, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 - 3/4 lžičky fenyklu, anýzu a koriandru (koření, mimo kmín, pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři), 2 lžičky cukru, 2 lžičky sušeného droždí Na potření: 2 lžíce oslazené vody, 1 lžíce celého kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeský chléb - velký bochník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeský chléb - velký bochník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeský chléb - velký bochník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|