|
Recept na Staročeské řepáky
Recept na Staročeské řepáky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Staročeské řepáky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g polohrubá mouka, 100 g másla, 80 g cukr krupice, 2 ks vejce, 250 ml mléka, 30 g droždí, špetka soli, 1 ks středně velká cukrovka, 1 šálek máku, 1 lžička skořice, 150 ml vařící vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeské řepáky
Recept na Staročeské řepáky: Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbytek cukru, vejce, rozpuštěné máslo, sůl, kvásek a zbytek mléka a zaděláme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Necháme v teple vykynout. Mezitím si uvaříme ve vodě řepu doměkka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Mák umeleme a spaříme horkou vodou. Řepu smícháme s mákem a skořicí. Vykynuté těsto dáme na vál vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe nádivkou a zabalíme. Pokládáme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 180°°C asi 20 minut.
Poznámka k receptu na Staročeské řepáky: Jana: A odkud jste? Přijeďte k Ml.Boleslavi, řepa je na polích v haldách! Tak šup šup, než to odvezou do cukrovaru!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské řepáky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kvetina
- Datum vložení: 28.11.2011
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g polohrubá mouka, 100 g másla, 80 g cukr krupice, 2 ks vejce, 250 ml mléka, 30 g droždí, špetka soli, 1 ks středně velká cukrovka, 1 šálek máku, 1 lžička skořice, 150 ml vařící vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské řepáky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské řepáky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské řepáky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|