|
Recept na Staročeské plátky podlévané pivem
Recept na Staročeské plátky podlévané pivem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Staročeské plátky podlévané pivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, 1 větší mrkev, 1 klínek celeru, 1 cibule, 2 pol. lž. hrubozrnné hořčice, 2 pol. lž. oleje, 1 kávová lž. Staročeského koření od Vitany 200 - 300 ml piva sádlo /olej/ na pekáč hladká mouka na obalení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeské plátky podlévané pivem
Recept na Staročeské plátky podlévané pivem: Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme. Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině, necháme ho opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby. Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 st. dokud maso z kýty nebude měkké, občas zkontrolujeme hustotu výpeku, kdyžtak podlijeme pivem, vodou nebo vývarem. Hladká mouka použitá na obalení masa nám šťávu zahustí. Výborně se k masu hodily bramborové knedlíky.
Poznámka k receptu na Staročeské plátky podlévané pivem: rebeka:Nadi, díky za vyzkoušení a za krásné obrázky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské plátky podlévané pivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 08.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, 1 větší mrkev, 1 klínek celeru, 1 cibule, 2 pol. lž. hrubozrnné hořčice, 2 pol. lž. oleje, 1 kávová lž. Staročeského koření od Vitany 200 - 300 ml piva sádlo /olej/ na pekáč hladká mouka na obalení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské plátky podlévané pivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské plátky podlévané pivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské plátky podlévané pivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|